Србија

Шиптарски медији: Тачи хоће да ВРАТИ СРБИЈИ делове територија Зубиног потока и Лепосавића

Председник Косова Хашим Тачи намерава да правно обавезујућим споразумом о нормализацији односа са Београдом Србији врати оно што је сам назвао “поклоном (високог фунционера СФРЈ Александра Леке) Ранковића”, односно делове општине Лепосавић заједно са Лешком, као и део територије општине Зубин Поток, пише данашња “Коха диторе”.

Аналитичари за тај лист оцењују да Косово “не треба да остане талац таквих “поклона” и кажу да Тачи, у ствари, тиме појашњава своју идеју о размени територија, коју у јавности нуди као “корекцију граница”.

Ту идеју је представљао током јавних наступа у телевизијским студијима изван Косова, али не и учешћем у политичким емисијама на Косову, наводи “Коха диторе”.

Политички аналитичар Имер Мушкољај је за тај лист изјавио како овим потезом Тачи, у ствари, жели размену територија, а не корекцију границе од 430 километара, како говори у јавности.

Чињеницом да говори о једном делу територије севера Косова, деловима општина Лепосавић и Зубин Поток, Тачи говори о размени територија, док ће заузврат добити неколико села општине Прешево, казао је Мушкољај.

 

Извор: Koha Ditore

Loading...