Свет

Страшно! АМЕРИКА ОПЕТ НАПАДА ЈЕДНУ ЗЕМЉУ, да би спасили народ који није тражио помоћ

САД припремају “низ акција” за наредне дане, како би појачале притисак на владу Венецуеле, изјавио је амерички секретар Мајк Помпео за Фокс њуз.

“Видећете у наредним данима низ акција које настављају да појачавају степен притиска против венецуеланског вођства, које ради директно против најбољег интереса венецуеланског народа”, рекао је Помпео.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Остајемо одлучни да обезбедимо да венецуелански народ добије право на глас”, додао је он, преноси “Глас Америке”.

Он није пружио више детаља о природи планираних акција.

Венецуеланско министарство информисања није одмах одговорило на затражени коментар.

Трампова администрација постојано појацава санкције против званицника у левицарској влади председника Николаса Мадура, оптужујуци је да гуши демократију затврајуци опозиционе лидере.

Помпеово упозорење стиже пред годишњу седницу Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку наредне недеље, којој ће присуствовати шефови држава широм света, наводи “Глас Америке”.

Мадуро није присустовао тим састанцима од 2015. а ове недеље је рекао да можда поново неће присуствовати скупу због забринутости за сопствену безбедност.

У августу, два дрона експлодирала су током скупа у Какасу на коме је говорио Мадуро, ранивши седам војника, што је довело до хапшења десетина осумњичених, укључујуци и неколико војних званичника. Мадуро је догађа описао као атентант.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ