Свет

ДИКТАТУРА ЕЛИТЕ! Политичари уопште не стварају политику, О НАШОЈ БУДУЋНОСТИ ОДЛУЧУЈУ БОГАТИ МОЋНИЦИ!

За неке је то теорија завере, за друге је завера која је заживјела у пракси. Постоји финансијска елита овога света која својим умреженим корпорацијама и лобистима одређује светску политику

Британски премијер у два мандата Бењамин Дисраели је једном рекао: „Светом владају други људи, а не они што људи мисле да их познају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Теодор Рузвелт, амерички председник од 1901. до 1909. године, 1912. је рекао:

– Иза видљиве владе на престолу седи невидљива влада у сенци које није одана ниједном народу и не признаје никакву одговорност.

Френклин Д. Рузвелт, амерички председник од 1933. до 1945. године, такође је знао свој оквир деловања:

– Права истина је да од дана Ендрјуа Џексона (1829. – 1837.) неки делови великих финансијских центара доминирају владом.

А ако погледате ток развоја догађаја до данас, онда ћете доћи до закључка да је то стварно тако. Социолог и економист Тило Боде је то описао у својој књизи „Диктатура корпорација“, где даје занимљив увид у целу економску политику, која се на крају свела на једну политику, ону моћи крупног капитала.

Реч је о супербогатој елити и мноштву њихових слугу који су створили мрежу међусобно повезаних корпорација које доминирају великим делом светског тржишта.

Док су мала и средња предузећа под пуном контроломи државе, која их гуши порезима и обвезама, због чега немају ни најмању шансу да постану озбиљни конкуренти, корпорације управљају из пореских уточишта за прање новца. Уз све то, елита доминира финансијским тржиштима која додатно могу вршити притисак на владе и парламенте.

У основи, наведено показује да је демократија само фарса. Можете одабрати различите странке и политичаре, али осим мањих разлика, шансе за промену су никакве.

А ако се неко и отме контроли, уследиће велика реакција с нередима контролисаним споља, уложиће се напори за смену режима, следи наметање санкција и других казнених мера. Корпоративни лобисти ће вршити притисак на владе земаља које још увек држе у рукама да нешто предузму и да се уведе ред и дисциплина.

Ипак, не треба губити наду. Трећи миленијум је ера у којој колају информације и људе је све теже држати под контролом.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Logicno.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ