Регион

Хрвати и Албанци у РАСКОЛУ због СРБИЈЕ! Колинда саветовала Тачија шта да ради са КОСОВОМ!

„Границе на територији бивше Југославије морају да буду…“

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић изјавила је после састанка са такозваним косовским председником Хашимом Тачијем у Њујорку, са којим је разговарала о дијалогу Београда и Приштине, да је Тачија подсетила на „начело Бадинтерове комисије да границе на територији бивше Југославије морају да остану уклесане у камену“.

– Занимљиво је било разговарати са председником Косова Тачијем управо о односу Београда и Приштине и овом последњем што се чује око могуће размене територија. Ми смо ту врло опрезни и пренела сам наше аргументе односно стајалиште и чињеницу да је начело Бадинтерове комисије да границе на територији бивше Југославије морају да остану уклесане у камену – казала је хрватска председница, преноси Хина.

Агенција наводи да се Грабар-Китаровићева састала и са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом са којим „дели забринутост око стања на југоистоку Европе уочи важних процеса који ће уследити кроз краће време“.

– Био је то врло продуктиван сусрет. Поштујем чињеницу да он ових дана има 128 сусрета па смо се договорили да ћемо наставити дијалог. Делимо забринутост за стање на југоистоку Европе, низ процеса који се отварају у предстојеће време, почевши од избора у БиХ и чињенице да није измењен изборни закон, преко преговора између Београда и Приштине, до ишчекивања резултата македонског референдума о имену те државе – рекла је Грабар-Китаровићева.

 

Извор: Tanjug

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ