Регион

„То су убице које је обучила ИС“: Ухапшени мигранти осумњичени за АТЕНТАТ на Додика?

Председник Српске најважнија и најугроженија личност у БиХ

Планирали атентат на Додика? Током рације у Сарајеву спроведене у недељу, ухапшена су два мигранта из Сирије и Алжира, а приликом претреса пронађена је и велика количина наоружања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Током рације, која је спроведена у недељу увече на неколико локација, полиција је пронашла пушку, четири пиштоља, пригушивач и муницију – изјавила је Сувада Кулдија, портпарол босанско-херцеговачке полиције, додавши да ће двојица мушкараца бити предата тужилаштву у Сарајеву.

Како наводи стручњак за тероризам Џевад Галијашевић, нема сумње да су поменути исламисти у БиХ стигли са задатком да направе хаос и да су на мети имали најутицајније политичаре из РС.

– Председник Додик мора да појача обезбеђење, јер је у овом тренутку најважнија личност у БиХ, али истовремено и најугроженија, с обзиром на претње које добија. Познато је да се овакви исламисти попут ухапшених Алжирца и Сиријца, користе у политичким атентатима – наводи Галијашевић и додаје: – Пуно тога је почело да се дешава уочи избора заказаних за 7. октобар, од вежби британских специјалаца, до покушаја америчких вежби на Кајиачи, а ту су и такозвани мигранти, односно остаци поражене исламистичке војске који су дошли у БиХ. Они од Срајева имају пуну подршку и користе је у сврху застрашивања гласача, али као што видимо, код ухапшеног тандема, и за озбиљније акције, јер они имају пуну логистичку подршку у Федерацији. То су убице које је обучила ИС и нису случајно дошли у БиХ, а познато је да између ентитета нема границе, тако да се могу инфилтрирати у РС.

На питање како је дошло до хапшења у Сарајеву Галијашевић наводи:

– Срећом нису сви припадници СИПА корумпирани, међу њима има часних и поштених људи, па су у овом случају реаговали професионално. Сада, видели смо у прошлости да су се сви овакви случајеви завршавали ослобађајућом пресудом.

Галијашевић напомиње и да се у последњем извештају Стејт департмента може видети забринутост САД због терористичке мреже у БиХ.

 

Извор: Srbija Danas/Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ