Србија

Вучић иде код Путина да спасавају РС и Косово: Спрема се договор у Кремљу, Запад у ПАНИЦИ

Састанак двојице лидера 2. октобра

Председник Србије Александар Вучић и руски лидер Владимир Путин удружиће снаге да спасу Републику Српску од опасног плана Запада да јој укине сва овлашћења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се сазнаје, Вучић одлази 2. октобра у Москву са главним циљем да са Путином договори заједничку политику за очување РС. План западних моћника, тврде упућени, јесте да омогуће изборну победу Хрвату Жељку Комшићу и Бошњаку Денису Бећировићу, који су познати по екстремној антисрпској политици, да би потом Српску свели на ниво „административног региона“, без овлашћења која данас има. Помоћ западним моћницима, тврде обавештени, обећао је чак и Младен Иванић, српски противкандидат Милорада Додика.

Добро обавештени извори кажу да Русија, као гарант Дејтонског споразума, може да сачува тренутну снагу РС и да је Путин одлучан да тако и уради.

– Запад чини све не би ли на изборима у БиХ победили „јастребови“ антисрпске полиике, Хрват Жељко Комшић и Бошњак Денис Бећировић. Такође, постоје велике шансе да на изборима за српског члана Председништва БиХ победи Младен Иванић, који је спреман на велике уступке западу. Зато Вучић иде у Москву да договори заједнички наступ са Русијом у циљу очувања РС – наводи извор.

– Укидање РС и њено свођење на административни регион, готово без овлашћења, било би катастрофа за српске националне интересе. Нажалост, Запад је за план укидања РС придобио и утицајне политичаре у Бањалуци – тврди извор из Председништва.

Такође, на састанку Путина и Вучића биће речи и о проналажењу решења за Косово.

– Русија се доследно држи става да ће подржати свако решење за Косово са којим се Београд сагласи. Путин очекује да од Вучића добије детаљне информације о предлогу за разграничење с Албанцима – наглашавају извори из руске амбасаде.

Председник Вучић није желео да открива детаље разговора са Путином, али потврђује да ће он бити значајан.

– Почаствован сам што ћу имати прилику да разговарам са Путином. Очекујем да састанак има велики значај за даље учвршћивање пријатељства и развој свестране сарадње – подвлачи Вучић.

 

Извор: Srbija Danas/Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ