Србија

ВУЧИЋ О КОСОВУ: Доживели смо пораз

БЕОГРАД – Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да његова политика да Србија доста тога сачува на Косову и Метохији очигледно у Србији није победила.

„Ја вам сад кажем, ми смо доживели пораз. Та моја политика да Србија доста тога сачува на КиМ очигледно у Србији није победила, јер Срби воле да изгубе све. Срби највише воле да кукају над сопственом судбином, више воле да плачу над нечим што је остало далеко, него да нешто имају у својим рукама. Немојте да вам говорим са ким сам све разговарао и ко ми је рекао „Да, баш је то оно што ми хоћемо“. Замолио сам те људе, иако је реч о људима које не смете да увредите, да напусте моју канцеларију, јер ја не могу да прихватим да губитничка Србија, да Србија пропасти побеђује у нашој земљи“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, прву рунду, нагласио је, добила је Србија пропасти, плакања, кукњаве, а не Србија која побеђује.

Да ли ћемо имати нову шансу, запитао је Вучић и одговорио:“Бојим се да нећемо“, али то не значи, истакао је, да неће наставити да се бори.

„Борићемо се још јаче и снажније за наш народ на КиМ. Борићемо се да да ти људи живе, богатије, боље, да имају више права…“, рекао је на Главном одбору странке.

„Плашим се да прилику какву смо имали нећемо дуго година имати, али није нам то ни прва, ни последња прилика коју смо ми Срби прокоцкали и пропустили и то са неком невероватном сладострасном неодговорношћу да изгубимо све што смо могли да имамо“, рекао је Вучић.

Навео је да је захвалан Марку Дјурићу и свим другим људима из Канцеларије за КиМ који су пратили и покушали да прате његову политику.

„Око КиМ смо се пет година трудили, борили и издржавали најтеже могуће притиске. Пет година смо покушавали да тему вратимо на сто, пошто је Косово већ било завршено, бачено, стављено ад акта. Косово је независно и то је то. Само ви Срби, питање је дана када ћете то да признате, ви тамо више немате ништа…немојте више ништа ни да тражите од КиМ. Тамо Србија не станује и заборавите на КиМ“, рекао је Вучић и додао да је то била порука и резултат неодговорне и катастрофалне политике коју смо раније водили.

Сами смо, каже, избацили Србију из Уједињених нација 2009. године, а 2011. поставили границу између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку и рекли „ни Лепосавић нас не интересује, ни Зубин поток, Митровица, Звечан“.

„Не бринем ја за то што је скочио цео свет…не могу да говорим лоше колико бих желео да говорим и о Американцима и он неким другима. Нажалост, могу да говорим о многим другима са запада који би желели да њихова истина буде једина истина и да се Србија ништа не пита и да Србија може да буде добра само уколико је апсолутно или 100 одсто послушна“, рекао је Вучић.

Додао је да га не брину они, јер, како каже, све што смо могли да добијемо, испустили смо и изгубили захваљујући сопственој неодговорности.

 

Извор: Kurir.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ