Србија

ВУЛИН: Многи раде на томе да се косовско питање никада не реши, али једино Вучићева политика води ка решењу

Многи раде на томе да се косовско питање никада не реши и отпори које савлађује Александар Вучић су огромни, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин, коментаришући изјаву председника Србије да је „прва рунда“ добијена за оне који се боре за независно и суверено Косово

– Никоме осим Србији није у интересу да се косовско питање реши и сви ће радити да се косовско питање никада не реши. Велике силе ће радити на томе да Србија ни случајно не одлучује само о себи и да Србија ни случајно не буде решена када је у питању Косово и Метохија. И наравно да су отпори које савлађује Александар Вучић већи од Србије и огромни су. Сама чињеница да је покренуо решавање питања Косова и Метохије говори о његовој личној и политичкој храбрости – нагласио је Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, решавати питање Косова и Метохије и доћи до тога да се уопште разговара о томе, јесте нешто чему нико није могао да се нада.

– За велике земље Запада, Косово је независна држава и о томе нема шта да се разговара. Сад су први пут и они почели да обраћају пажњу на то шта Србија говори и шта Србија мисли, а свима им је у интересу да Србија не реши косметско питање, већ да заувек буде уцењивана и да заувек постоји нешто што ће моћи да је спречава кад год напредује и када год нешто добро уради. Александар Вучић то ради на изузетан начин и ради то са таквом храброшћу, да то нико није радио деценијама иза нас – поручио је министар Вулин.

Он је додао да „једино што види као наду да ће косовско питање заиста бити решено највише што се може у корист Србије и Срба на Косову и Метохији, јер је то политика коју води председник Вучић и ни једна друга, наводи се у саопштењу.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ