Србија

САД је наш доживотни савезник! Тачи наставља да тражи подршку за постизање потпуне нормализације односа Београда и Приштине

На састанку Тачија и Мичела било речи и о продубљењу „билатералних односа“, унапређењу евроатлантске агенде Косова, процесу трансформације косовских безбедносних снага у косовску војску, као и о последњој фази дијалога о потпуној нормализацији односа Београда и Приштине

Хашим Тачи разговарао је у Њујорку са помоћником америчког државног секретара за европске и евроазијске послове Весом Мичелом којем је, како је саопштено из кабинета косовског председника, пренео да је подршка САД процесу дијалога Београда и Приштине битна за постизање коначног и правно обавезујућег споразума.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– САД је наш доживотни савезник. Све процесе смо пројектовали и завршили заједно. Ми никада нећемо скренути са овог пута – рекао је Тачи према саопштењу.

На састанку је, како се наводи, било речи и о продубљењу „билатералних односа“, унапређењу евроатлантске агенде Косова, процесу трансформације косовских безбедносних снага у косовску војску, као и о последњој фази дијалога о потпуној нормализацији односа Београда и Приштине.

Говорећи о последњој фази дијалога, Тачи је казао да је америчка подршка овом процесу веома битна за постизање коначног и правно обавезујућег споразума.

Мичел је, како се каже у саопштењу, уверио Тачија да ће САД наставити да пружају подршку Косову.

Састанку су присуствовали и Рамуш Харадинај и Беџет Пацоли, додаје се у саопштењу.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ