Србија

Ал Каида ОПКОЛИЛА Србију! Кују паклени план, Американци поново кумују

Црне листе се стално праве

Опасни терористи злогласне организације Ал Каида буквално су опколили Србију! Американци и УН направили су црну листу свих финансијера ове терористичке групе, а спонзори екстремиста откривени су и на Косову, у Хрватској и БиХ, тврди радио Слободна Европа!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према овим подацима, међу организацијама које су повезане са Ал Каидом, налазе се и кувајтска Ревивал оф Исламиц Херитаге Социету (Друштво за оживљавање исламстичког наслеђа), која има филијале на лажном Косову и БиХ, али и организација из Саудијске Арабије Беневоленце Интернатионал Фаундатион (Међународна добротворна организација).

Велика претња Балкану
Ову листу објашњава Радио Слободна Европа, објављује Канцеларија за контролу страних средстава (ОФАЦ) при Министарству финансија САД и односи се на физичка и правна лица која се сумњиче за кривична дела ратних злочина, криминал и тероризам. Листа коју прави Савет безбедности УН означава особе или организације које представљају претњу национално-безбедносним интересима, међународном миру или крше међународно право.

Џејсон М. Блазакис, директор центра за борбу против тероризма и екстремизма каже да је циљ екстремиста на Балкану регрутовање чланова и прикупљање средстава.

– Ако терористи прошире операције на Балкану, то би могло довести до нестабилности и сецесионистичких тензија. Због тога је најважније да закони третирају све грађане једнако. Лоши и пристрасни закони лако могу довести до паљења искре. А ако ИС или Ал Каида буду запалили искру на Балкану, пламен се лако може проширити на остатак Европе – упозорава Блазакис.

Потпуковник КОС Љубан Каран оцењује да је однос САД према терористима увек био чудан.

– Зарад својих интереса били су спремни чак и да неке терористичке организације скидају са црне листе. Није у питању само злочиначка ОВК. У Сирији штите и подржавају Ал Нусра фронт, иако се зна да је то војно крило Ал Каиде. Ипак, ово може бити назнака заокрета у раду америчких обавештајаца и могућност да спремају раскид сарадње са терористима – подвлачи Каран.

Двоструки стандарди
Генерал у пензији Божидар Делић сматра да је ово сасвим могуће, јер САД и УН стално праве ове листе.

– Но, код њих су присутни двоструки стандарди. Док једне терористе прогањају и стављају на црне листе, друге проглашавају борцима за слободу. Када су шиптари са Косова у питању, они не праве разлику, нити имају идеолошких баријера, учествују у обе терористичке организације. А обе је створила Америка – закључује Делић.

 

Извор: Srbija Danas/Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ