Србија

АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: ЕУ да подржи храбре напоре председника Вучића!

Министар одбране Србије Александар Вулин, који је данас учествовао на заједничком састанку министара одбране држава Западног Балкана и министра одбране Аустрије Мариа Кунасека, који је одржан у Грацу у склопу актуелног председавања Аустрије ЕУ, истакао је да ЕУ треба да подржи храбре и мудре напоре председника Србије Александра Вучића у проналажењу одрживог и трајног решења између Срба и Албанаца

– Дијалог који се води између Београда и Приштине, који веома храбро и мудро води председник Александар Вучић мора да добије решење које ће бтии одрживо, трајно и са којим ће моћи да живе и Срби и Албанци. Председник Вучић за своје напоре и велике личне и политичке ризике које предузима не добија превише подршке ЕУ – нагласио је он.

Вулин је истакао да би ЕУ морала да зна да, уколико напори председника Вучића не буду уродили плодом, онда ће то бити проблем који ће остати у наслеђу будућим генерацијама.
– ЕУ не мозе да се нада да ће бити сигурна и стабилна, ако Балкан не буде био миран и стабилан. Без договора Срба и Албанаца Балкан неће бити миран и стабилан, а онда Европа нека добро размисли о својој будућности. Избор је на њима”, подвукао је он.

Вулин је изразио уверење да, ако подрже председника Вучића и разумеју храброст са којом води дијалог, храброст која недостаје већини светских лидера, па и лидера ЕУ, онда ће разумети да је ово начин да коначно дођемо до трајног и одрживог решења, до мира за нас и нашу децу.

 

Извор: Tanjug

Ознаке