Србија

АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: ЕУ да подржи храбре напоре председника Вучића!

Министар одбране Србије Александар Вулин, који је данас учествовао на заједничком састанку министара одбране држава Западног Балкана и министра одбране Аустрије Мариа Кунасека, који је одржан у Грацу у склопу актуелног председавања Аустрије ЕУ, истакао је да ЕУ треба да подржи храбре и мудре напоре председника Србије Александра Вучића у проналажењу одрживог и трајног решења између Срба и Албанаца

– Дијалог који се води између Београда и Приштине, који веома храбро и мудро води председник Александар Вучић мора да добије решење које ће бтии одрживо, трајно и са којим ће моћи да живе и Срби и Албанци. Председник Вучић за своје напоре и велике личне и политичке ризике које предузима не добија превише подршке ЕУ – нагласио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вулин је истакао да би ЕУ морала да зна да, уколико напори председника Вучића не буду уродили плодом, онда ће то бити проблем који ће остати у наслеђу будућим генерацијама.
– ЕУ не мозе да се нада да ће бити сигурна и стабилна, ако Балкан не буде био миран и стабилан. Без договора Срба и Албанаца Балкан неће бити миран и стабилан, а онда Европа нека добро размисли о својој будућности. Избор је на њима“, подвукао је он.

Вулин је изразио уверење да, ако подрже председника Вучића и разумеју храброст са којом води дијалог, храброст која недостаје већини светских лидера, па и лидера ЕУ, онда ће разумети да је ово начин да коначно дођемо до трајног и одрживог решења, до мира за нас и нашу децу.

 

Извор: Tanjug

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ