Србија

Хвалили се састанком са Трампом, из УН их јавно провалили, а најгору осуду доживели од Албанаца

Опет се срамоте!

Албански портал Зери пише данас да је приштинска делегација, у саставу Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и Беџет Пацоли, у Њујорку направила озбиљне дипломатске грешке, које су познаваоци политичких прилика оценили као озбиљан дипломатски скандал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Познаваоци међународних односа оценили су да је Пацоли покушао да обмане локалну јавност тако што је на Фејсбуку објавио да је наводно разговарао са америчким председником Доналдом Трампом и премијером Марока Садедином Отманијем.

Пацоли се, кажу, наметнуо Отманију током једне паузе.

– Истина, разговор са премијером Марока разликује се од оног што су објавили неки косовски медији. Имао сам састанак јуче у писаној форми, са премијером. Међутим, дипломатски речник се не може упоређивати са медијским речником – навео је Пацоли, који је на друштвеној мрежи објавио разговор на арпском језику, за који тврди да га је са мароканским премијером водио путем друштвене мреже Вотсапа.

Представници опозиције пак критикују што су политички лидери Приштине у САД отишли без икаквих консултација и координисаних ставова, те што је Тачи и у Њујорку наставио да инсистира на идеји „корекције граница са Србијом“, док Харадинај не одустаје од противљења таквој опцији.

– Такву косовску дипломатију у САД познаваоци политичких питања оценили су као до сада невиђени скандал – пише Зери.

Иначе, како је јуче потврдила представница за штампу УН, представници Приштине нису званично позвани на заседање Генералне скупштине, те да су они у Њујорку приватно.

Приштина није члан УН, а нема ни статус сталног посматача.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ