Србија

Пацоли побеснео: Пришао Дачићу црвен у лицу и напао га због једне вести!

„Седе на хоклицама“

„Шеф“ тзв. косовске „дипломатије“ Беџет Пацоли разбеснео се усред зграде Уједињених нација због писања медија да је радио за КГБ!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић испричао је за како га је Пацоли буквално сачекао после једног од састанака и на степеништу великог здања у Њујорку направио сцену због тих текстова.

– Спопао ме је док сам силазио с неког састанка. Видим, љут је ко рис, онако црвен у лицу. Прво нисам схватио због чега је тако бесан, а онда је почео да ми цитира делове текстова. Одмах сам схватио шта га жуља. Жалио се мени што је представљен као шпијун – преноси Дачић како је изгледао овај необични сусрет на степеницама зграде УН.

Дачић каже да је Пацоли покушао да се „опере“ и за друге ствари.

– Убеђивао ме је да није тачно да ме шпијунира и прати. Мисли то српски медији измишљају. А ја му лепо кажем: „Ништа није измишљено. Па ја сам о томе јавно говорио. Све је тачно“, а он на то каже: „Чиста је случајност што си сретао моју браћу по аеродромима“. Као да сам ја од јуче. И ето, тако завршимо разговор. Ја сам морао на други састанак, а он је остао да из ћошкова сачекује и ускаче у руковања с неким другим званичницима – испричао нам је Дачић.

Дачић је објаснио да чланови такозване приштинске делегације немају пропуснице које добијају делегације земаља чланица УН. Како каже, они су се као и сваке године пријавили преко Одељења УН за мировне операције и тако су добили пропуснице, уз које, међутим, не могу да уђу у сале на састанке.

– Они нису ту, у згради, већ су по ћошковима, седе на хоклицама – описао је Дачић.

 

Извор: Srbija Danas/Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ