Регион Србија

Албанци УДАРИЛИ на Србе у ЦГ: Забранили богослужење Митрополији црногорско-приморској у Улцињу

Општина Улцињ забранила је свештенству Митрополије црногорско-приморске богослужење у Старом граду на остацима храма посвећеног Пресветој Богородици, пише „Дан“.

Због забране, литургија је одржана у Саборном храму у Улцињу јер је од раних јутарњих сати полиција блокирала прилазе Старом граду са јужне и северне стране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У локалној самоуправи јуче није било могуће добити информацију ко је и на основу чега донео одлуку да верницима забрани приступ месту на којем се налазе остаци храма. „Дан“ пише да председник општине Љоро Нрекић није одговарао на њихове позиве, као и да од улцињске полиције нису могли добити више детаља о овом случају.

Са друге стране, протојереј Синиша Смиљић казао је за „Дан“ да је, према информацијама којима он располаже, забрана стигла из локалне самоуправе.

Ово је идентична прича оној у случају Свача. Земљиште на којем се налазе остаци храма припада општини Улцињ. Јуче у току дана по први пут у историји десило се да нам се тражи одобрење од општине пошто се ради о њеној имовини. О томе су нас известила двојица службеника полиције који су казали да су од стране локалне самоуправе добили налог да спрече окупљање и служење литургије. Дакле, како смо информисани, општина је затражила од полиције да се на тој локацији спречи било какав скуп без одобрења – казао је Смиљић.

Он је додао да се полиција понашала коректно, те да је упозорила да ће без дозволе бити принуђена и физички да спречи окупљање.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Srbija Danas/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ