Србија

АНА, ШТА ТОНИ БЛЕР РАДИ У УН У ИМЕ СРБИЈЕ? Јеремић поново ударио на Брнабићеву

Лидер Народне странке Вук Јеремић на свом Твитеру поново је напао премијерку Ану Брнабић након њене изјаве из УН, где је представљала Србију на Генералној скупштини УН.

Он је том приликом оптужио и власти да Тони Блер у име Србије преговара о српским границама.

Јеремић је ово написао након изјаве председнице Владе Србије Ане Брнабић да „опозиционари из Србије по ходницима Уједињених нација покушавају да ухвате што више званичника“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У исто време, Савез за Србију оцењује да председница Владе Србије Ана Брнабић поново доказује да није достојна функције коју обавља и да је своју улогу свела на банално подилажење лику и делу председника Србије.

– Уместо да боравак у Њујорку на Генералној скупштини Уједињених нација искористи да обави што већи број састанка са најважнијим светским званичницима у интересу Србије и њених грађана, она своју енергију троши на блаћење и клеветање опозиције, изигравајући јефтиног портпарола СНС.

Једини лидер опозиције који присуствује 73. заседању ГС УН је Вук Јеремић као бивши председник Генералне скупштине УН, а не као представник српске опозиције.

Управо због обављања те функције, Јеремић има доживотну позивницу за главна заседања Генералне скупштине УН и борави тамо као некадашњи високи међународни званичник, а не као представник српске опозиције. Вук Јеремић је ту функцију, према свим оценама, обављао часно и са успехом.

Зато Јеремић, који је узгред био и другопласирани у трци за Генералног секретара УН и то упркос опструкцији од сопствене владе, не мора никога да тајно јури по ходницима, као што малициозно и недостојно инсинуира премијерка. Управо је њен боравак у седишту УН-а био потпуни фијаско, јер премијерка без утицаја у властитој држави очигледно ником не може бити релевантан саговорник.

Изједначавањем учествовања Јеремића на генералној скупштини УН са боравком Хашима Тачија и Беџета Пацолија у Њујорку, Ана Брнабић је још једном померила стандарде политичког лицемерја, наносећи штету угледу функције коју обавља и земље коју представља, кажу у Јеремићевој партији.

Извор: Espreso.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ