Србија

НАЈНОВИЈИ налази форензичара о злочину у Борчи: Зоран је могао да види Јеленино убиство!?

Зоран Марјановић није могао да не види напад на своју супругу Јелену Марјановић. Ово је закључак Центра за форензичка истраживања, који је урадио реконструкцију кретања Јелене, Зорана и Јане Марјановић на дан убиства певачице 2. априла 2016. године на насипу у Борчи.

Ненад Шипка, директор Центра за форензичка истраживања, каже да резултат овог истраживања на основу базних станица мобилне телефоније не одговара исказу певачициног супруга пред Вишим тужилаштвом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Зоран Марјановић је у изјави коју је дао пред тужилаштвом рекао да се Јелена попела на насип, а да су се он и Јана играли, а после 15-20 минута, лаганим ходом упутили за Јеленом, јер она у то време већ претрчи до краја рампе и сретну се негде на насипу. На позицији на насипу коју је вештак одредио као тачку Б – 1.300 метара од рампе, с које су кренули, Јеленин телеофн је регистровала станица у 16:52 часова, а Зоранов телефон је регистрован на истој тачки у 17:04 сати. Разлика је осам минута и једна секунда. Ако су кренули 20 минута касније, испада да је мала Јана растојање од 1.300 метара прешла за осам минута, што је немогуће – појаснио нам је Шипка резултате анализе коју је извршио по налогу Јеленине сестре Теодоре Крсмановић.

Он је истакао да су током анализе коришћене таблице које се користе у саобраћајним вештачењима када се утврђују брзина хода пешака. Ови прорачуни, у комбинацији с базним станицама, дали невероватне резултате.

– Испада да је Јелена 600 метара прешла за 16 минута, што је споро за особу која трчи, све и да је успут застајала да куца поруке и обави два наводна телефонска разговора с кума Вером и својом мајком. Након тога, друго растојање од 700 метара телефон је прешао за четири минута, што одговара трчању, али испада да су Јана и Зоран ишли упоредо са Јеленом првих 600 метара – рекао је Шипка.

Закључак најновијих анализа је да Зоран Марјановић није могао да супругу изгуби из вида, или да не чује њене евентуалне вриске. Како је Шипка нагласио, оптужени Марјановић и његова ћерка од певачице су били удаљени 364 метра и 196 метара, а видљивост је била веома добра.

– Јана и Зоран нису могли лаганом шетњом доћи до места које је он навео у изјави. Уколико је уследио неки напад на његову супругу, просто је немогуће да он тај напад не би видео, као и да не би чуо очекиване вриске своје супруге. Немогуће је да се Јеленино убиство могло догодити на само 200 метара од њеног супруга. Такође, уколико је у близини ове тачке био заустављен аутомобил којим би евентуални отмичари превозили Јелену након отмице, заиста је немогуће да га Зоран Марјановић не би приметио – каже саговорник.

Извор: Srbija Danas/Kurir

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ