Православље

НЕВЕРОВАТНА МОЋ СЕ КРИЈЕ ИЗА ЧАСНОГ КРСТА И МОЛИТВЕ: Сваки пут када се ПРЕКРСТИТЕ, СЕТИТЕ СЕ ОВОГ!

Истраживања, која су спроведена у лабораторији медицинско-биолошких технологија “НИИ” за индустријску и морску медицину (Москва), постала су права сезнација јер су научници експериментално доказали да крсни знак убија микробе и мења оптичке особине воде.

– Потврдили смо да древни обичај да се храна и пиће крсти пре јела има дубоки мистични смисао. Иза тога се крије практична корист: храна се очишћава буквално у трену. То је велико чудо које се дешава буквално сваки дан – каже физичар Ангелина Махаловска. Своја истраживања снаге крсног знака Ангелина Малаховска је спроводила скоро 10 година. Спроведена је велика серија експеримената, који су више пута проверени, пре него што су објављени њихови резултати.

Они су феноменални: откривена су јединствена бактериолошка својства, која вода поседује после освећења молитвом и крсним знаком. Откривена је нова, раније непозната особина Божије Речи да преображава структуру воде, значајно повећавајући њену оптичку густину у краткој или ултравиолетној спектралној области.

Сама могућност тих истраживања је за Ангелину Малаховску и њене колеге Петербуржане постала чудо јер она нису била финансирана, нити су представљала предмет истраживања “НИИ”. Али научници су највећи део посла урадили бесплатно, само ради тога да би људима пружили могућност да осете и увиде исцелитељску Божију силу.

Научници су проверили дејство молитве “Оче наш” и крсног знака на патогене бактерије. Ради истраживања су узети узорци воде из разних басена: бунара, река, језера. Сви узорци су садржали златну стафилококу и још једну увек присутну врсту бактерија. Али показало се да се после прочитане молитве “Оче наш” и осењивања узорка крсним знаком, та количина штетних бактерија смањивала за 7, 10, 100 и чак и више од 1000 пута.

Према услову експеримента, ради искључења утицаја могућег смућивања, молитву су читали и верујући и неверујући људи, и поред свега се број патогених бактерија у разним срединама (са разним врстама бактерија) смањивао у поређењу са контролним вредностима. Уочљив је, такође, и благотворан утицај молитве и крсног знака на човека јер се код свих испитаника се стабилизовао притисак, и побољшани су резултати анализе крви.

Задивљујућа је чињеница да су се показатељи мењали у тачно потребном правцу за исцељење: притисак хипотоника се повећавао, а хипертоника смањивао. Примећено је такође да уколико се човек осењивао крсним знаком непажљиво, немарно спојивши три прста, или не дотичући неопходне тачке на телу (средину чела, централни део изнад желуца (солар плеxус), као и удубљења на десном и левом рамену), онда је позитиван резултат дејства био много нижи или га уопште није било.

Научници су измерили оптичку густину воде и после њеног осењивања крсним знаком и освећења. – Показало се да се оптичка густина воде у поређењу са њеном нормалном вредношћу после освећења повећава – објашњава Ангелина Малаховска.

– То значи да вода као да “разликује” смисао изговорених молитви над њом, “памти” тај утицај и чува га одређено време што се види по повећаној оптичкој густини. Она као да се “напаја” светлошћу. Људско око наравно не може да улови те исцелитељске промене структуре воде, али спектрограф даје објективну оцену те појаве.

Крсни знак мења оптичку густину воде практично тренутно. Оптичка густина воде, која је освећена осењивањем крсним знаком од стране обичног верника се повећава скоро 1.5 пут! А када то исто уради свештеник скоро 2.5 пута. Закључује се да вода “разликује” степен освећења од стране мирјанина или свештеника, чији су прсти десне руке склопљени ради благослова тако да изображавају прва слова Христовог Имена.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ