Регион

Хрвати се праве наивни! Познати детаљи напада на Пуповца у Загребу

Инцидент се догодио око 14 часова

Анђелко Мандац, власник бистроа „Амфора“ у чијој близини је данас нападнут лидер СДС С, председник СНВ и посланик у Хрватском сабору, Милорад Пуповац, негира да се тај напад храном догодио из његовог ресторана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад на Пуповца, који је у тренутку напада био у друштву страначког колеге и шефа посланичке групе СДСС Бориса Милошевића, догодио се нешто после 14 сати, по завршетку саборског заседања.

Њих двојица су пролазила уз загребачку пијацу на Долцу, када је на Пуповца бачена гомила хране која га је погодила у пределу од врата до десне шаке. Неки комади хране су, како је раније саопштено из СНВ. остали на његовом мантилу, а неки чврсцћи су се одбили и пали на тло.

Власник бистро тврди да Пуповца и Милошевића није гађао нико из његовог ресторана.

– Па ко у рестору има лимун – запитао је Мандац у изјави за Дневник.хр.

Рекао је да је Пуповац, иначе, повремено гост ресторана, али да данас није свратио, већ је само прошао.

Пуповац је, испричао је Мандац, дошао и рекао му да га је неко гађао, а он га је упитао: „Па, ко Милораде“.

Пуповац је на то одговорио да не зна, а Мандац верује да је то учиниио најверовтније неко са пијаце.

Против Пуповца је, иначе, протеклих седмица вођена кампања када су представници дела хрватских ветерана тражили да се јавно изјасни о Домовинском рату, изјавама председника Србије Александра у Бачкој Паланци и војно-полицијској акцији Олуја, што је он и учинио недавно на конференцији за новинаре.

– С обзиром на политичку и медијску кампању која се води дуже време а посебно протеклих седмица против заступника Пуповца и Самосталне демократске српске странке овај напад не треба никог да изненади, јер та је кампања таква да подстиче људе не само на мржњу већ и на насиље према њему и институцијама које води, а тиме и према народу који представља – наведено је, између осталог, у данашњем саопштењу СНВ повдом овог напада.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ