Свет

Лукашенко хоће да стане на пут НАТО експанзији: Поверљиви разговори са Путином на самиту у Таџикистану

Фото: Јутјуб

Све учесталија војна дејства Северноатлантске алијансе у близини граница Белорусије

Председник Белорусије Александар Лукашенко саопштио је у петак да је с руским председником Владимиром Путином разговарао о дејствима НАТО-а у близини граница његове земље.
Лукашенко и Путин су у петак учествовали на самиту земаља Заједнице независних држава, који је одржан у Таџикистану.

– Питање безбедности је, може се рећи, централно питање данашњег самита. Сви председници о томе говоре. Чак и, како се чини, мирна Белорусија, стално о томе говори, имајући у виду и оне опасности и изазове које у себи скривају дејства западних држава и НАТО-а у близини наших граница, граница Савезне државе… Узгред, поверљиво сам о том проблему разговарао с Владимиром Владимировичем – рекао је Лукашенко.

Белоруски председник није говорио о детаљима тог разговора. Он је такође скренуо пажњу на то да у сфери безбедности постоје и други фактори, укључујући војне, о чему је такође било речи у Душанбеу.

– И ја сам о томе говорио, и Нурсултан Абишевич (Назарбајев, председник Казахстана). Питања истока Украјине, питања Придњестровља, посебно Нагорно-Карабаха. Треба некако заједно да се организујемо и да размрсимо те гордијеве чворове. И многе друге – додао је председник Белорусије.

 

Извор: Srbija Danas/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ