Србија

ВУЧИЋ УОЧИ САСТАНКА СА ПУТИНОМ: Без подршке Русије, узалуд нам све што радимо!

НИШ – Председник Србије Александар Вучић обратио се данас окупљеним представницима медија, након отварања филипинске фабрике електронских ауто-компонентни у Нишу.

Он се најпре осврнуо на посету Русији која га очекује у наредним данима, истакавши да је одржано неколико припремних састанака и предложено много тема.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Прво ће бити разговор у 4 ока са председником Владимиром Путином, затим вероватно ручак, и још састанака са стране који су важни за будућност наше земље, пре свега везаних за економију и КиМ. Захвалан сам Путину што је нашао времена да поново разговара са српском делегацијом. За нас је од кључног значаја што имамо подршку од Русије, они морају да буду упознати са тим и да нас подржавају, јер без њих све што радимо нема никаквог смисла. Разговараћемо да ли ће Путин доћи у Србију у новембру, децембру или када већ, али свакако ће доћи. Он посвећује велику пажњу стању у региону, то говори више добро о њему него о нама. Хвала му на томе“, поручио је Вучић.

У наставку је прокоментарисао и наводе појединих хрватских медија који га оптужују да има у плану „стварање Велике Србије“, оценивши да је срећан што „немају о чему другом да пишу, осим о њему“.

„Не пада ми на памет да се тамо кандидујем, све и кад бих могао. У њиховим законима су Срби постали злочинци, у лектиру су увелели дела у којима су Срби силеџије и насилници, за Јасеновац кажу да је био само радни логор. Нема смисла да се о томе прича, надам се да ће људи да крену да се баве будућношћу, а ја могу да им шаљем сваког дана свој распоред, да о мени пишу, јер само тако могу да нешто продају и опстану на тржишту. Али онда ће морати да гледају и како се отвара много фабрика, а на то нису навикли. Ја верујем у боље односе, да је време за озбиљну политику и озбиљно сагледавање послова у будућности“, навео је он.

Одговарајући на питања о стању на југу Србије, председник је истакао да је оно „много боље, захваљујући инвеститорима који су доведени“.

„Јумко коначно ради, и то у 2-3 смене, у Нишу смо обезбедили више фабрика него икада, у Дољевцу је стање пристојно, Топлица ме брине… Тражили су људи из Сурдулице канализациони прстен око Власине, радимо ауто-путеве, то су све велики и скупи пројекти. Јуче смо за сваку општину причали о конкретним стварима, комуналним и инфраструктурним проблемима. Људима се вратила вера у живот, нада у другачију и бољу будућност. Верујем да можемо још доста тога да направимо, а људи виде да радимо више него икада“, подвукао је Вучић.

Осврнуо се и на митинг Савеза за Србију у Лозницу са којег је Ђорђе Вукадиновић поручио да „власт стално прича о Драгану Ђиласу јер га се плаши“ ироничним одговором да „се свих плаши“.

„Чим помислим на Вукадиновића, Ђиласа, Јеремића, опхрва ме страх да не знам шта ћу са собом. Немам проблем шта они мисле, брине ме што не мисле о Србији, него само како да ме увреде тамо где окупе 100-200 људи. Видећете опет каква ће бити народна воља, народ жели да гледа у будућност, жели нове фабрике, бољи живот, веће плате, а не да се врате лоповлук и пљачкашке приватизације. Не морамо о њима, исувише је леп дан да бих га и себи и вама кварио“, закључио је Вучић.

Истакао је и да је важно је да људи виде да „овде има будућности, да нам мање људи одлази у иностранство, а да они који су отишли се врате“.

„Треба нам и више деце, имамо генерацијски јаз који ћемо тешко да попунимо, а и питање је ко ће да ради у тим фабрикама. Све ово што ми радимо јесте да бисмо повећали природни прираштај. И лепа природа и лепе фабрике су бесмислене уколико нема деце и младих људи који ће радити. Људи морају да разумеју да нам нација нестаје, не мислим да је данас теже него у нека ранија времена када смо имали више деце. Бројеви су такви да нам је низак наталитет директно пропороционалан високом животном стандарду. није то питање стандарда или економије, већ питање одлуке и жеље да чувамо, пазимо и бринемо о деци.

 

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ