Србија

Вучић упутио АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ: Нација нам НЕСТАЈЕ, молим све грађане Србије да…

„То није питање ни стандрада, нити економије, већ одлуке и жеље да се бавимо децом!“

Председник Србије Александар поновио је данас апел да се озбиљно схвате подаци који указују на низак наталитет.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Грађани треба да разумеју да нам нација нестаје. Најнижа стопа прираштаја је тамо где је највиши стандард, на пример у београдским општинама, као и у Медијани у Нишу – указао је Вучић у разговору с новинарима.

Вучић је истакао да је његова обавеза да замоли људе у Србији да мисле о том проблему, јер, навео је, то није питање ни стандрада, нити економије, већ одлуке и жеље да се бавимо децом, да бринемо о будућности Србије.

– Треба да имамо више деце да би попунили генерацијски јаз, што ће бити врло тешко. Све и радимо да би зауставили пад природног прираштаја.. Бесмислено је да се хвалимо новим фабрикама, јер ако останемо без деце ко ће у њима онда радити – рекао је председник Србије.

Циљ државе је, такође, да се врате наши људи из иностранства, а они ће се вратити, каже, када будемо имали веће плате и више посла, на чему се и ради последњих година.

„Одавно више није – што јужније то тужније!“
Председник Александар Вучић изјавио је данас да се југ Србије убрзано развија, да има још пројеката на којима мора да се ради, али да одавно више није “што јужније – то тужније”.

– Југ се убрзано приближава другим деловима Сбрија, а чак је у неким срединама на југу, на њихову срећу, али не и на срећу других делова земља, стање драматично поправљено – рекао је Вучић новинарима у Нишу где је јутрос отворио фабрику “Ими”.

Мора, указао је, да буде још боље, али и приметио да је данас много боља ситуација него пре пет година и у Владичном Хану, захваљујући инвеститорима, те додао да и Јумко сада коначно ради.

Ипак, навео је да је веома забринут за Топлицу, у коју ће морати више да се улаже, као и да се поправи фискална ситуација у Лесковцу и Врању.

-Долази “Делфа“ у Лесковац. Имамо још много пројеката, тражили су људи из Сурдулице канализациони прстен око властине, што вреди 17 милиона евра и скуп је пројекат. Градимо аутопутеве и нико неће имати мрежу аутопутева као југоисток Србије – рекао је председник.

Додао је да је јуче разговарао да са представницима општина и пет округа на југу о конкретним стварима, те да се чуло да има комуналних, инфраструктурних проблема.

– У Лебане је дошла прва фабрика после 30 година и сад тразе још и то је добро, јер значи да се људима вратила вера у живот и нада у другачију и бољу будућност – истакао је.

Подсетио је и да је Бојник добио новац за агро комплекс од Европе, а да ће држава помоћи са 226.000.

“Желим да верујем да можемо да поправимо још доста ствари и мислим да људи у то верују, јер виде да радимо, а радимо више него икада, и више се него икада инвестира у југ Србије”, рекао је Вучић.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ