Србија

ХИТНО стиже у Београд: Због инцидента на КиМ шеф НАТО долази код Вучића

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг долази у првој половини октобра у Београд, где ће се сусрести и разговарати са председником Србије Александром Вучићем.

Деликатност саме посете, односно тренутка и околности у којима ће се она догодити разлог су што и једна и друга страна још не желе да излазе у јавност са детаљима у погледу њеног формата, тема сусрета и тачног датума када ће се одиграти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шеф НАТО је, иначе, од самог ступања на ту дужност отворио простор за другачији дијалог са званичним Београдом. Пре годину дана, у Бриселу, после разговора с Вучићем, Столтенберг је истакао да снажна и просперитетна Србија значи више безбедности и стабилности у региону Западног Балкана.

У више наврата је поновио да НАТО поштује суверену одлуку Србије о војној неутралности. Председник Србије је, такође у више наврата, истакао значај присуства НАТО на Косову и Метохији по безбедност Срба. Последњи пут су били у контакту јуче, поводом присуства јединица РОСУ на северу Косова и Метохије, изван и мимо договора, како је рекао Вучић, под којим условима се то може догодити.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ