Србија

Весељи оплео по Тачију: Он је лажни патриота, данас је извео манипулативну и опасну акцију

– Данас Косово ништа није добило. Данас је изгубило своје грађане, повређено је њихово поверење у државу Косово. Данас су победили инат и политичке манипулације

Председник косовске скупштине Кадри Весељи изјавио је данас, поводом одласка Хашима Тачија на Газиводе, да се север Косова не брани „лажним патриотским демонстрацијама“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Весељи је, како преноси „Газетаекспрес“, рекао да се такве „манипулативне и опасне акције“ морају завршити.

Приштински портал напомиње да је Весељи ово објавио на Фесјбуку после одласка Тачија на север Косова и протеста Самоопредељења у Приштини.

– Данас Косово ништа није добило. Данас је изгубило своје грађане, повређено је њихово поверење у државу Косово. Данас су победили инат и политичке манипулације. Једна ствар треба да буде јасна свакоме: Косово, његов суверенитет, територијални интегритет, границе, север, не бране се лажним патриотским демонстрацијама – написао је Весељи.

Весељи је навео да постоји само један начин за заштиту „достојанства грађана и државе Косово – да будемо уједињени против Србије“, додајући да остали путеви воде ка неуспеху.

У међувремену, директор Канцеларије за КиМ Марко Ðурић је изјавио да су се специјалне јединице РОСУ повукле са севера Косова и Метохије и да је Београд добио извињење од појединих западних амбасада, које су раније тврдиле да РОСУ нису ни биле присутне на северу КиМ.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ