Православље

ЕВО КАКО ДА УМНОЖИТЕ СРЕЋУ И ОБИЉЕ: Радите ово и Бог ће вас ДВОСТРУКО НАГРАДИТИ!

Постоје ментални отрови као што постоје и телесни отрови. Ментални отрови су погрешне мисли које делују у подсвести попут загађене струје што излази на површину чак и више година након лошег искуства (болести, губитка, несреће, итд.).

Пре неког времена читао сам о научном експерименту у Русији у којем је шест здравих и добро ухрањених мачака хипнотизовано. Дат им је цијанид и остале су живе, док је шест других, слабо ухрањених животиња угинуло.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уколико имамо довољно вере у Божју силу у нама, можемо да поништимо деловање сваког смртоносног отрова, менталног или било ког другог.

Која су превентивна средства?

Први корак је од овог тренутка не бојати се тумора, туберкулозе, артритиса или менталног поремећаја. Други корак је спознаја да је одређено стање последица погрешног размишљања и да нема више моћ над вама; тада уздижете Бога у себи.

То ће зауставити свако деловање отрова у вама или у особи за коју се молите. Прогласите околности „привиднима“ и величајте Бога тако што ћете на месту где је био проблем видети савршено решење, лепоту и целину.

Најчешћи ментални отрови су страх, мржња, самосажаљење, зловоља, завист, осамљеност, осветољубивост и депресија. Све су то заправо облици страха. Библијско име за страх је слепа, лажна мисао звана Голијат.

Реч Голијат означава агресивну мисао или идеју која се хвали својом снагом, страхотношћу и осорношћу, мисао која вас претњама подређује својој неправедној власти. Можда се бојите сусрета с тим разбојником, наметљивцем и пљачкашем у свом уму. Можда се бојите исхода и оклевате да се отворено сретнете с том злослутном сенком и избаците је из себе.

Како бисте се решили тог разбојника званог страх, неопходно је играти улогу Давида. Давид означава човека који воли Бога и зна за постојање само једне врховне Силе што делује као Јединство и не познаје никаква неслагања или свађе, и чије је име Љубав.

Давид, који представља вашу свесност о присутности и снази Божјој, убио је филистејског дива Голијата, или страх, каменом из своје пастирске праћке. Страх је сенка у уму коју подржава незнање и замрачена свест. Кад свој страх изнесете на светло разума и интелигенције, он то не може да поднесе и нестаје.

Плодови страха су:

а) Мржња, која представља погрешно усмерену љубав и која је утемељена на незнању.

б) Самосажаљење, које је заправо заокупљеност самим собом. Тај ментални отров увлачи се кроз телесни крвоток трујући изворе наде и вере, доводећи до сенилности, меланхолије, итд. Противотров је откривање свог другог ја (Бога) и опијање спознајом љубави према Богу, као и осећај јединства с једином Силом – то ће да доведе до новог рођења мира, здравља, поверења и снаге.

ц) Страх од старости је следећи ментални отров. Време телесне старости не значи прохујале године, већ зору мудрости, истине и лепоте. Време за вашу душу, за вас. Најважније време. Доба за постизање циља људског живота – самоспознају.

д) Осамљеност је недостатак љубави. Они који немају љубави је траже, али љубав и пријатељство проналазе они који и сами љубе. Противотров за осамљеност је заљубити се у Божје пријатеље у свом уму. Имена тих пријатеља су добра воља, љубазност, нежност, мир, стрпљивост, разумевање и искрени интерес за друге.

Изливајте Божју љубав – двоструку меру Духа – на оне око вас; тако ћете сместа да отерате осамљеност. Бог ће вам такође дати двоструку награду, и ваша добра воља ће изванредно да се умножи.

(Из књиге Џозефа Марфија „Како (до)бити оно што желите“)

 

Извор: Stil.kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ