Спорт

Париз дуплира снаге полиције за Звезду: Очекују се 2.000 Срба упркос забрани, Французи страхују од политичких сукоба!

Левичарске групе из Париза не симпатишу Делије

Француски медији увелико пишу о мечу Лиге шампиона између ПСЖ-а и Црвене звезде, у ком очекују долазак око 2.000 навијача београдске екипе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси Ле Паризијен, биће ригорозне мере безбедности и контроле полиције, пошто су Срби купили око 2.000 улазница, упркос казни УЕФА за улетање на терен у Салцбург.

Ипак, казна се односила на то да клуб неће добити прилику да добије контигент улазница и расподели их навијачима, али никоме није забрањено да индивидуално дође до карата преко портала клуба или на билетарницама.

Казна није обесхрабрила навијаче Звезде који живе у Француској или околним државама, па ни многе из Србије, па је клуб на крају евидентирао 2.000 продатих улазница присталицама црвено-белих.

Такође, Ле Паризијен наводи да су „српски ултраси једни од најнасилнијих у Европи, екстремно десничарски настројени“, па постоји бојазан од сукоба са групама из француске које су левичарске по опредељењу.

– Одржаће се безбедносни састанак у понедељак на Парку Принчева, где ће се ревидирати безбедносни план за овај меч, можда ће бити удвостручен број људи. Обичан меч захтева три јединице од по 80 припадника полиције, сада ће можда бити седам јединица како би се избегли инциденти. Клуб ће повећати број редара, одлучено је да се пусте Срби са картама да заузму своја места, како би се избегла прегруписања која могу довести до сукоба – пише Ле Паризијен.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ