Спорт

Ко о чему, Французи о доласку Делија: Прибојавају се сценарија из Лиона, полиција у рекордном броју чека Србе на улицама

У Паризу се предузимају ванредне мере пред меч Пари Сен Жермена и Звезде

Навијачи Звезде „украли су славу“ фудбалерима Владана Милојевића, барем се такав утисак стиче када се погледају француски портали дан пред меч Лиге шампиона француског и српског првака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пари Сен Жермен и Звезда састају се у среду од 19 сати на „Парку Принчева“, а фокус тамошњих медија је искључиво на трибинама, више него на терену.

Разлог су навијачи Звезде, којих ће, упркос забрани да се организовано воде (у Париз и Ливерпул – због улетања против Салцбурга), бити уз свој тим, јер су успели да се домогну великог броја карата.

За париску полицију то је апсолутно моменат за аларм, јер се очекује између 1500-2000 навијача београдског клуба за које се не зна ни где ће се бити на трибинама, с обзиром на то да нису куповали карте само за један сектор стадиона.

Због тога француски медији већ показују бојазан да се може поновити сценарио који се догодио у априлу ове године у Лиону када су нереди ескалирали на мечу нокаут фазе Лиге Европе између Лиона и Бешкташа.

Свега је било тада, и туче на трибинама и масовног улетања на терен, слике хаоса су обишле свет, па Парижани чине све не би ли предупредили сличне ситуације и током утакмице ПСЖ-а и Звезде.

Према информацијама француских медија, за утакмицу ће бити ангажован значајно појачан број снага полиције, између 1000 и 1200, уместо 900 колико је пракса за мечеве Лиге шампиона „високог ризика“ када игра ПСЖ.

Једина колико-толика умирујућа околност пред долазак навијача Звезде, пишу Французи, је чињеница да екстремне фракције два клуба немају историју међусобних сукоба.

Да француске безбедносне снаге ништа не препуштају случају сведочи и податак да ће париска полиција ангажовати седам мобилних патрола за хитну интервенцију на дан утакмице, што је до сада највећи број полиције на улицама за један меч.

Примера ради, за време дуела француског првенства ангажују се три или четири патроле.

Важно је рећи и то да ће капацитет стадиона бити умањен за један сектор због казне УЕФА која је изречена због бакљаде навијача ПСЖ-а против Реала у нокаут фази претходне сезоне.

Очекује се такође и да трибине неће бити пуне због чињенице да се меч игра од 19 сати, а не у стандардном термину од 20:45.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ