Србија

ЗАМИСЛИТЕ ДА ЈА ПОЗОВЕМ НАРОД НА РЕФЕРЕНДУМ: Вучић о ситуацији у Македонији

Председнику је веома важна била реакција из ЕУ

Председник Србије Александар Вучић је из Москве прокоментарисао исход референдума у Македонији и истакао да Европа мора да се постави одговорније.

“Није моје да се мешам у унутрашње ствари једне суверене земље… Плашим се и чини ми се да неки људи из света нас балканске народе потцењују и мисле да све може – мисле, видећемо ако може са народом, ако не, онда нећемо с народом, пробаћемо притиском на посланике, ако не може ни то, није важно, то мора тако… Замолио бих људе из Европе и света да покажу поштовање према нама малим народима и да покажу да разумеју шта је то што се дешава“, рекао је Вучић.

Потом је “пресликао” ситуацију на Србију.

“Замислите мене да позовем народ на референдум и изађе 25, 35 одсто и ја кажем “победили смо”… То је за мене немогућа ситуација. Постоји демократија, постоје устави и закони да би били поштовани и онда када се одлука народа некоме не свиђа. Мени се не свиђа став људи у Србији, да седимо, ћутимо и да мислимо да ће са неба неко да помогне. Ја тај став поштујем ако је то став народа, џабе што мислим другачије, џабе што мислим да на одговорнији начин треба да решавамо нашу будућност, али моје је да поштујем свој народ и да разумем поруке које људи шаљу”, додао је Вучић.

Истакао је и да му је веома важна била реакција из ЕУ.

“Што се тиче света, очекивао сам више разумевања за стварне разлоге мале излазности и очекивао сам да неко на реалан начин то сагледа. Не можете заборавити шта је то што мисли народ, Европа мора да се постави одговорније”, навео је Вучић.

 

Извор: Espreso.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ