Србија

„Руси и Кинези шаљу војску на Косово“: Шиптари у ПАНИЦИ, тврде ОВО! Уплашили се Вучићеве офанзиве

Ухватила их параноја

Дипломатска офанзива председника Србије Александра Вучића, који се у последњих две недеље састао са двојицом најмоћнијих лидера света – председницима Кине Си Ђинпингом и Руске Федерације Владимиром Путином и од њих добио недвосмислену подршку за решавање косовског проблема – изазвала је праву параноју у Приштини!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Та параноја је толика да су шиптарски безбедњаци својим „савезницима“ у НАТО и САД већ дојавили да је Вучић у Пекингу тражио и добио војну помоћ за инвазију на Косово?!

Дипломатски извори откривају да су из Приштине у Вашингтон и Брисел стигле поверљиве дипломатске депеше у којима се открива наводни „српско-руско-кинески“ план.

– Албанци су јако нервозни због чврсте подршке која је Србији стигла након последњег састанка Вучића и Путина у Кремљу! Они су својим дипломатским каналима дојавили савезницима на Западу како је Вучић у Москви, али и недавно у Пекингу заправо добио уверавања да су ове две силе спремне и да пошаљу војну помоћ Србији за интервенцију на Косову! Истовремено, у тим депешама се упозоравају САД и НАТО и да су Кина и Русија спремне да прошире опсег војно-техничке сарадње са Србијом и да нашој земљи под најповољнијим условима испоруче офанзивно наоружање – преноси извор упознат са садржајем ових докумената.

У њима се, како додаје, подсећа и на претходну помоћ коју је Србија добијала од ове две силе.

– Албанци, наравно, нису пропустили да наведу како су и до сада Русија и Кина свим силама биле уз Србију у заштити виталних националних интереса. Поменуто је и то како су из Москве и Пекинга више пута наводили да су спремни да бране Србију и српски народ свим средствима – наводи извор.

Ова сазнања јуче је посредно потврдио министар одбране Александар Вулин, који је рекао да Србија има моћне савезнике на које увек може да рачуна у заштити својих националних интереса.

– Велике силе, каква је Русија, увек су укључене на разне начине у све што се дешава у свету, а посебно у региону Балкана. Нађите ми још једног председника било које земље ове величине који је у 15 дана разговарао и са кинеским и са руским председником, а у исто време одржавао најбољу могућу комуникацију и са ЕУ и са представницима других најзначајнијих земаља на свету – каже Вулин и додаје да је подршка коју смо да сад добили посебно важна.

– Састанак у Москви је био порука читавом свету да сада, када је Србији веома тешко има моћних земаља и моћних политичара који хоће да нас подрже.

 

Извор: Srbija Danas/Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ