Регион

АКО ЗАЕВ НЕ ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ, ИЗБИЋЕ РАТ: Најјача странка у Македонији ВМРО-ДПМНЕ упозорава да ЗЕМЉИ ПРЕТИ КРАХ!!

Најутицајнија опозициона македонска странка ВМРО-ДПМНЕ упозорила је да ће у земљи избити рат ако премијер и лидер Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) хитно не поднесе оставку због неуспелог референдума. Националистичка ВМРО-ДПМНЕ не жели ванредне изборе, већ тражи прелазну владу, која би земљу водила годину дана – до избора

Председник ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски сазвао је хитан састанак Главног одбора странке да би са највишим партијским званичницима разговарао о могућим сценаријима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Зоран Заев мора да поднесе оставку да би се формирала прелазна влада која би у једногодишњем периоду водила земљу и спремила изборе. Сада, превремени избори не воде ничему јер ниједна од странака неће добити двотрећинску већину у скупштини, потребну за измену уставних амандмана. Све анкете показале су да би, у случају избора, власт формирале коалиције око СДСМ или око ВМРО-ДПМНЕ, а све то указује на улазак у још дубљу политичку и економску кризу – поручили су из партије.

Они су упозорили да, ако Заев одбије да одступи, Македонија улази у озбиљну политичку кризу.

– У 2019. нас очекује још већа криза. Могући су и најгори сценарији. Сви стрепимо – навели су у ВМРО-ДПМНЕ.

У међувремену би, према њиховом мишљењу, требало да отпочну нови преговори са Грчком, који не би подразумевали измену устава Македоније.

– Избори нису решење већ продубљивање кризе – кажу ВМРО-ДПМНЕ и истичу да је неколико посланика СДСМ већ најавило непослушност уколико та странка предложи у парламенту усвајање уставних промена.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ