Србија

Сасвим је јасно да постоји дежурни кривац, а то смо ми Срби: Вучић послао писмо Додику

У потпуности разумем то што сте од мене тражили да данас не присуствујем догађају који смо дуго и темељно припремали, и то, поштовани председниче, говори о вашој одговорности и бризи за целину интереса српског народа, написао је Вучић

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је писмо председнику Републике Српске Милораду Додику, након што га је он претходно замолио да одложи раније планирану посету Источном Сарајеву за после избора у БиХ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Писмо преносимо у целости

– Поштовани председниче Додик,

Искрено ми је жао што данас нећу моћи да учествујем у важној и величанственој церемонији отварања болнице „Србија“ у Источном Сарајеву и што данас, нас двојица, нећемо бити у прилици да разговарамо о бројним заједничкимпројектима и подршци државе Србије Републици Српској и њеном народу.

Драги пријатељу,

У потпуности разумем то што сте од мене тражили да данас не присуствујем догађају који смо дуго и темељно припремали, и то, поштовани председниче, говори о вашој одговорности и бризи за целину интереса српског народа.

Напади којима је Србија била изложена током изборне кампање у Босни и Херцеговини, нису никаква новост. Новост је то да су у тим нападима и оптужбама учествовали и неки српски политичари и аналитичари, рачунајући да ће тиме добити ширу подршку дела међународне заједнице у остварењу личних интереса.

Свеједно, захвалан сам вама на разумевању, а посебно сам захвалан нашем народу у Српској, који воли Србију, и обећавам вам да ће помоћ и развојна подршка Србије Српској бити само већа и снажнија.

Уосталом, поштовани председниче, у Босну и Херцеговину, у изборну кампању, стигао је и хрватски премијер Пленковић, али готово нико, поготово не из Европске уније, није оптужио Хрватску за директно мешање у унутрашње ствари БиХ, као што нико није оптуживао Сарајево за мешање у ствари других држава чији су лидери кретали у изборне кампање управо из главног града Босне и Херцеговине.

И вама и мени је сасвим јасно да постоји дежурни кривац, а то смо ми Срби. Управо зато, сарадња Србије и Српске, у складу са Дејтонским мировним споразумом, у будућности, мора да буде свеобухватна и снажнија.

То нико не може да нам забрани, нити то смемо да им дозволимо.

Још једном, честитам народу Источног Сарајева отварање дивне болнице, у вери и нади да ћу ускоро моћи да се обратим народу сарајевско-романијског краја и захвалим за сву љубав коју гаје према Србији.

На крају, поштовани председниче, желим Српској и Босни и Херцеговини мирне, демократске и успешне изборе – наводи се у писму председника.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ