Србија

Чули смо СТРАВИЧНО УПОЗОРЕЊЕ код Марића: Србе хоће да казне! Обавештајне службе спремају ХАОС у Републици Српској!

Разговарало се и о ситуацији у свету

Проф. доктор Срђа Трифковић је у Јутарњем програму Хепи телевизије са својим домаћином Миломиром Марићем разговарао о најновијим дешавањима у свету, пре свега о америчким притисцима на Русију и Кину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О ратоборности Америке, и о улози Доналда Трампа у притисцима на Русију је изјавио:

– То треба посматрати у контексту све неопрезнијих изјава неких америчких званичника, који указују да ратоборност није нужно део Трампове стратегије већ инерција једног точка замајца дубоке државе и административно бирократског апарата о коме смо већ раније говорили.

За то је дао и конкретне примере:

– Конкретан пример, прекјуче је представница САД у НАТО пакту Кејт Бејли Хачинсон рекла да уколико Руси не сторнирају своје ракете средњег домета, које су наводно по њеним тврдњама у супротности са Споразумом о ограничењу нуклеарног наоружања, Американци ће, и сада ћу да употребим енглески термин, „wе wилл таке тхем оут“ – а то на колоквијалном енглеском значи некога кокнути.

– Пазите, они су реаговали потпуно несразмерно и неадекватно на кинеску куповину ловаца Сухој и одбрамбеног система С-400 тиме што су спровели санкције, односно наметнули санкције кинеској државној агенцији за набавку наоружања и њеном директору. И због тога је Кина сторнирала војне разговоре на високом нивоу и сторнирала посету америчког носача „Wасп“ Хонгконгу, која је иначе већ била заказана. Дакле, ако они имају дрскости да једној великој сили намећу санкције због тога што купује у билатералном аранжману војну опрему од друге велике силе, дакле шта онда да причамо.

– Још један занимљив детаљ који рекао бих одражава то стање духа које се граничи са крајњом неодговорношћу, амерички подсекретар за енергетику је рекао да уколико руска експанзија извоза енергената буде представљала претњу америчка морнарица има начина да те токове прекине, ово су скандалозне ствари какве нисмо слушали ни од хладног рата.

У студију је тема разговора била и ситуација у нашем региону, о којој је доктор Срђа Трифковић дао своје мишљење и анализу.

На питање Миломира Марића да ли ће и Србију увући у НАТО и ЕУ:

– Они хоће да Србију мрцваре и малтретирају. За Србе у Републици Српској сматрају да их треба научити памети и довести у ред, и да треба затегнути кнуту, и у том контексту треба посматрати и читав шоу програм „Правда за Давида“ што сада добија у завршници предизборне кампање своје захуктало финале. Мислим да ће то бити коришћено и за порицање легитимности исхода избора, на којима и даље верујем да ће додик победити за српског представника у колективном председништву.

А на питање о могућим фабрикованим нередима у Републици Српској доктор Срђа Трифковић је рекао:

– Јесу, јесу, лажирани инциденти, режирани инциденти, и уочи избора и после избора. Јер њихов је циљ, како политичком естаблишменту муслимана у Сарајеву, тако и разних обавештајних служби, да се спречи консолидација Републике Српске и да се она делегитимизује као увод у увођење БиХ у НАТО у чему већ имају подршку српских структура других странака које су ушавши у заједничке институције показале да им је више стало да себе лично обогате и Милораду Додику забију нож у леђа него да очувају стабилност и дугорочне интересе Републике Српске.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ