Регион

НАТО МИЛО ЛУДУЈЕ: Црна Гора спрема „црни списак“ Срба, на списку и патријарх

Антисрпска хистерија у Подгорици

„Дневне новине“, медиј који слови за веома близак властима у Подгорици, у свом викенд-издању пише да се у Црној Гори припрема списак грађана Србије којима ће у најскорије време бити забрањен улазак у Црну Гору због „блаћења и хајке на ту државу“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извор „Викенд новина“ тврди да поменути списак већ постоји, те да су на њему наводно историчари Александар Раковић и Чедомир Антић, као и „уредници и новинари појединих таблоида, али и неки познати ТВ водитељи“.

Подгорички дневник пише да је „вулгарна критика Црне Горе посебно изражена у јутарњем програму Телевизије Пинк, где се готово свакодневно позивају гости који не бирају ријечи против државе и председника Мила Ђукановића“.

Дневне новине додају да водитељи ТВ Пинк, посебно Предраг Сарапа, додатно подстичу своје госте на тенденциозну и вулгарну критику државне политике Црне Горе и њених званичника.

– Томе није одолела ни Прва српска телевизија – додају „Дневне новине“ у свом викенд-издању.

Према сазнању овог листа, не искључује се ни упућивање званичног реаговања црногорских институција власнику Антена групе у оквиру које је и ТВ Прва из Србије, због прилога који је на тој телевизији емитован 2. октобра у Јутарњем програму.

Лист наводи да је у прилогу посвећеном Подгоричкој скупштини и плакатима који су осванули у црногорским градовима на којима је писало: „Никад више 1918.“, историчар Антић „отворено вређао Црну Гору, Црногорце, ругао се Божићном устанку, прозивао председника Ђукановића, а у једном тренутку је црногорску власт довео у исту раван са онима који су 1941. године сарађивали са фашистима и нацистима“.

Неименовани извор листа тврди да се на списку оних којима ће, због највулгарнијег блаћења Црне Горе бити забрањен улазак у Црну Гору, налази и сам патријарх Српске православне цркве Иринеј због „скандалозне изјаве да је Србима у нашој држави лошије него што им је било у НДХ и под Османлијама“.

Све учесталији напади на Црну Гору, према писању „Дневних новина“, у одређеним државним структурама се посматрају кроз два момента: преговоре Београда и Приштине о Косову и покушај Србије да скрене пажњу домаће јавности са тог проблема, док је други моменат или разлог хајке приближавање 100. годишњице Подгоричке скупштине, „чијим је одлукама Црна Гора нестала са мапе држава Европе и присаједињена Србији у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца“.

Неименовани саговорник подгоричког медија наводи да држава овог пута на провокације из Србије „неће седети скрштених руку“, те да ће се у „сусрет 100 година од одржавања Подгоричке скупштине држава одлучно супротставити злоупотреби тог датума, како је то већ покушано овог лета у Будви“.

 

Извор: Srbija Danas/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ