Србија

„Ово је велики корак за одлив мозгова“: Градоначелник Чачка дао сумануту изјаву о одласку младих из земље, а онда се ИЗВИЊАВАО

Иако Србија, као и друге земље у окружењу имају озбиљан проблем са такозваним “одливом мозгова”, односно одласком младих и образованих људи у “бољи свет”, има и оних у државним структурама који сматрају да је то веома добра ствар. Или, можда, само не знају о чему говоре.

Такав је случај градоначелника Чачка Милуна Тодоровића, који је пре неколико дана, приликом потписивања донације за научно-технолошки парк у овом граду, био баш “инспиративан”, после чега нема ко не би пожелео и заиста да оде из овог града.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Веома сам срећан, највише због тога што је ово велики корак за одлив мозгова из Чачка, за почетак, у Београд, а наравно касније диљем Европе и света – казао је он.

Први човек Чачка је, практично, поручио да је добро да се људи школују и усавршавају у градовима у којима живе, како би их касније напустили, и послове потражили “диљем Европе и света”.

Тако ће, захваљујући Влади Србије, технолошки парк у Чачку добити 46 милиона динара за опремање и почетак рада али, захваљујући Тодоровићу, у њему врло вероватно да ће се мало ко задржати, пошто их је он испратио и из града и из земље.

Градоначелник Чачка се након ове изјаве извинио, рекавши да је у питању лапсус и да, ко ради, тај и греши.

– Извињење свима који су се осетили повређенима, првенствено младима, ако су то погрешно протумачили. Људски је признати грешку, онај ко ради, има право и на грешку, а они који ништа не раде не могу ни погрешити – рекао је Тодоровић, који је и функционер СНС.

 

Извор: Blic.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ