Србија

СЈАЈНО! Држава спрема поклон за пензионере: Познато колико новца ће добити! И то неповратно!

Обезбеђена једнократна помоћ

Министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић изјавио је данас да се још разговара о износу који ће једнократно бити исплаћен најугроженијим пензионерима, додајући да може да се очекује између пет и седам хиљада динара, зависно од количине средстава у буџету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред тога што ће у новембру примити увећану октобарску пензију, јер је закон о умањењу престао да важи, најстаријим суграђанима следи још један бонус. Сви они који имају пензије до 32.000 динара, а таквих је у Србији око 70 одсто, добиће и додатних пет одсто више. То је јуче најавио председник Србије Александар Вучић.

Говорећи о обрачуну пензија, министар Кркобабић каже да формула утемељена законом, јасно дефинисана, мора да постоји. За то је, каже, потребан консензус свих друштвених чинилаца.

Када је реч о удруживању, Кркобабић каже да се задругарство буди.

– Изгледа да су коначно земљорадници схватили да без удруживања нема бољитка. Највеће интересовање је у Војводини али то не значи да се не трудимо да их покренемо у другим деловима Србије – истиче Кркобабић, који је и председник ПУПС-а.

Он је додао да држава жели да у сваком од већих насељених места имамо задругу.

– Само са задругом то село може да опстане и само тако младима можемо да понудимо да остану – напомиње министар Кркобабић.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ