Свет

ОГЛАСИЛА СЕ КОНДОЛИЗА РАЈС: Знам како обуздати Русију

Бивша америчка државна секретарка Кондолиза Рајс оптужила је Русију да „прелази све могуће црвене линије“ и предложила начин за њено обуздавање.

На питање новинара украјинског „Новог времена“ колико дуго ће Русија тестирати границе дозвољеног, с обзиром на њену наводну умешаност у тровање бившег официра ГРУ Сергеја Скрипаља и „агресију против Украјине“, бивша шефица америчке дипломатије рекла је да су ове границе већ пресечене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сматрам да су се ове границе већ прешле. На срећу, ми и наши европски савезници смо успели да се договоримо о заједничким санкцијама против Русије и мислим да то треба наставити“, нагласила је Рајсова.

Осим тога, бивша државна секретарка навела је да је за „обуздавање Москве“ неопходно да Запад, а посебно Сједињене Америчке Државе, подржи украјинску војску.

„С тим у вези, ја подржавам наоружавање украјинске војске, подржавам распоређивање добро наоружаних батаљона НАТО-а у Пољској и балтичким државама. Руске власти су већ прешле све могуће црвене линије и заслужују адекватан одговор“, закључила је Рајсова.

Односи Москве и Кијева погоршали су се због ситуације у Донбасу. Украјинске власти су више пута оптуживале Русију да се меша у унутрашње послове земље. Москва је више пута изјављивала да није страна у унутрашњем украјинском сукобу и да је заинтересована да Кијев превазиђе политичку и економску кризу.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ