Србија

ИСИС позвао на ликвидацију Зукорлића: После претњи Исламске државе посланик добио обезбеђење

На порталу „Руми“, који је под контролом Исламске државе, објављен је текст у којем се позива на смрт Зукорлића

Народни посланик скупштинског Одбора за образовање Муамер Зукорлић добио је службено обезбеђење због претњи ликвидацијом, које му је путем друштвених мрежа упутила терористичка организација ИСИС (Исламска држава), пише данашњи „Блиц“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Протеклих година списак штићених особа је преполовљен, али је Зукорлић један од ретких који су додати на списак, наводи лист и позивајући се на неименовани извор, додаје да је повод за обезбеђење – позив на његову ликвидацију.

На порталу „Руми“, који је под контролом Исламске државе, објављен је текст у којем се позива на смрт Зукорлића, али и још неколико верских ауторитета из Босне и Херцеговине.

– Претње Зукорлићу надлежне српске службе су озбиљно схватиле, зато је и добио службено обезбеђење. Питање је до када ће оно трајати јер у већини случајева је много лакше дати некоме обезбеђење него га после повући. Таква одлука повлачи велику одговорност, пошто се и доноси на основу озбиљних процена. Друга је ствар што неки обезбеђење схватају као статусни симбол па те људе користе и као носаче – наводи неименовани извор „Блица“.

Како лист наводи, ову информацију је потврдио и сам Зукорлић.

– Обезбеђење сам добио због угрожене безбедности, због претње убиством ИСИЛ-а. Претећи видео клип објављен је путем Фејсбука – рекао је Зукорлић.

 

Извор: Telegraf.rs/Blic

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ