Србија

ПОПОВИЋ: Србија никада не треба да постане члан НАТО пакта

Изјава Ненада Поповића, министра У Влади Републике Србије и председника Српске народне партије

Србија никада не треба да постане чланица НАТО пакта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једина могућа политика Србије у области одбране је политика војне неутралности.

Та политика подразумева не само јачање наше војне моћи кроз набавку новог наоружања и поновно увођење обавезног служења војног рока, већ и потпуно равноправну и уравнотежену војну сарадњу са свим војним савезима.

Стога, иако добро памтимо агресију НАТО пакта на Србију и све људске жртве и материјалну штету која је тим незаконитим и варварским актом почињена, имамо разумевање да је из државних разлога сарадња са тим војним савезом нужна.

Али такође сматрамо да је због спровођења политике војне неутралности потребно да Србија ојача своју војну сарадњу са ОДКБ, војним савезом који предводи Русија, а чија ниједна чланица, за разлику од велике већине НАТО земаља, није признала независност Косова.

Српска војска би требало да учествује у војним вежбама ОДКБ и да са те стране стиче драгоцена искуства за своје даље оснаживање.

Само подизањем војне сарадње са ОДКБ и Руском Федерацијом, на исти ниво који данас имамо са НАТО пактом, моћи ћемо да одбранимо нашу војну неутралност.

Тиме ћемо истовремено отклонити растуће сумње да све бројније војне вежбе са НАТО пактом, као и учестале посете његовог генералног секретара Јенса Столтенберга Србији, воде ка напуштању садашње позиције војне неутралности и уласку наше земље у НАТО пакт.

 

Извор: Srpskanarodnapartija.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ