Србија

ВУЧИЋ НАЈОШТРИЈЕ ОСУДИО НАПАД НА АЛБАНСКЕ МЛАДИЋЕ У НОВОМ САДУ: Ми нисмо дивљаци, тражим од МУП да пронађе нападаче

МЛАДЕНОВАЦ – Председник Србије Александар Вучић данас је, обраћајући се новинарима уживо у Младеновцу, оштро осудио напад на двојицу младића албанске националности у Новом Саду.

– Тражим од МУП да пронађе нападаче, ми нисмо дивљаци, ово је уређена земља и нико не сме да напада некога само зато што је Албанац. Како да тражим од Столтенберга да заштити Србе на КиМ, ако ми нисмо у стању да сачувамо некога у нашој земљи – поручио је председник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник је поручио и да сви грађани Србије морају да имају једнаку заштиту, те затражио да нападачи буду што пре пронађени и најстроже кажњени.

– Добио сам сада вест о нападу на двојицу младића албанске националности у Новом Саду. То су српски држављани. Тражим од МУП да пронађе људе који су нападачи на двојицу Албанаца. Сви наши грађани морају да имају једнаку заштиту, поручио је Вучић.

Он је истакао да Србија жели да буде земља која привлачи највише људи из свих земаља света.

– Они који мисле да могу да се понашају другачије морају да знају да ће наићи на веома чврст одговор државе – подвукао је Вучић.

Подсетимо, Матица Албанаца Србије из Новог Сада саопштила је јуче да су двојица младића албанске националности претучена у Новом Саду, од којих је један тешко повређен и његов живот је у опасности.

Инцидент се догодио у ноћи између суботе и недеље у Футошкој улици, када је двојицу младића албанске националности Г.Б. и Ч.М, обојица 1999. годиште, напала је „за сада непозната група од четири особе, без икаквог видљивог повода, сем што су међусобно разговарали на албанском језику“, навела је Матица у саопштењу.

 

Извор Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ