Србија

Вучић након састанка: Моћи ћемо да позовемо Столтенберга уколико се јави било какав проблем на Косову!

Отворена вежба „Србија 2018“

У Младеновцу данас почиње међународна теренска вежба управљања последицама ванредних ситуација „СРБИЈА 2018“, чијој је церемонији отварања присуствовао председник Србије Александар Вучић и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након вежбе, председник и Столтенберг су имали кратак састанак, након ког се шеф државе обратио медијима.

На почетку обраћања председник Вучић је навео да је данас видео изванредну увежбаност екипа које су учествовале на вежби, али и подвукао значај тога што је управо Србија домаћин.

– Честитам на оном што смо могли јутрос да видимо. Видели смо наше српске екипе, али много хвала и другима. Можемо да уучинимо много у спашавању људи. Прво унапређујемо своје капацитете, видимо у чему заостајемо. Желим да кажем да сам имао дивне разговоре са Столтенбергом и да имамо добру сарадњу са НАТО-ом, имамо доста заједничких активности, највише смо разговарали о улози КФОР на КиМ, молио сам Јенса да КФОР не смањује своје активности ради заштите српског народа. Такође сам га молио да у кризним ситуацијама увек можемо са НАТО да ступимо у контакт како бисмо спречили сукобе или инциденте са тежим последицама. Тако да знате да ћемо са њим бити на вези уколико се било какав проблем јави на Косову. Лакше ми је због тога, ако ништа друго, јер ћемо знати шта се дешава на терену и интервенисати у најакраћем могућем року – поручио је председник Вучић.

– Ми смо данас имали овде много тога што смо могли да видимо. Наша сарадња је вишеслојна, много тога можемо да научимо и можемо много једни другима да помогнемо. Хвала Столтенбергу и представницима свих 38 земаља. Данас смо видели шта све морамо да купимо од опреме. Хвала вама поштовани пријатељи – рекао је на крају Вучић.

Након председника, медијима се обратио Јенс Столтенберг, који је захвалио Вучићу на гостопримству истакавши да му је драго што се данас налази у Србији.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ