Србија

ДВЕРИ: Да ли уништавање плаката „Не у НАТО“ значи да је СНС за улазак у НАТО?

„По информацијама које смо добили из Младеновца, маскирана лица, највероватније чланови СНС, су у ноћи између 7. и 8. октобра уништили плакате „Не у НАТО“ па се питамо да ли то значи да се ова странка залаже за улазак Србије у НАТО и ако је тако нека то јавно кажу”, истиће се у саопштењу Српског покрета Двери. У саопштењу сњ још додаје:

„У ноћи између 7. и 8. октобра непознати људи, покривени капуљачама, прскали су црним спрејом плакате са једноставном поруком „НЕ НАТО“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако је порука нестраначки обележена, потакнута свежим сећањем на срамно бомбардовање српског народа 1999. није јој дозвољено да угледа светлост дана, а грађанима је, по ко зна који пут, одузето Уставом гарантовано право на слободу размишљања и јавног изражавања.

Међутим, послушници су само показали колико је слаба ова власт, када се плаши и плаката од две речи.

Najveća "investicija" u Mladenovcu ikada – prostor kasarne ‘Bagremar’ noć pred dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga. Aktivisti SNS-a bili su večeras vredni u akciji šaranja i uništavanja nalepnica "Ne u NATO", ali građani Mladenovca nisu obavešteni o detaljima trodnevne vežbe koja će se odvijati na teritoriji njihove opštine. Nije bilo reči ni o tome čemu će ovi objekti služiti u budućnosti. Zašto?

Posted by Ključ Promena Mladenovac on Sunday, October 7, 2018

Овим путем дајемо подршку суграђанима који не желе припаднике НАТО јединица у нашој општини, јер не видимо потребу да се овако узнемирава наше место.

Уједно позивамо све суграђане да се прикључе мирном грађанском протесту, који је најављен за 17-18ч сваког дана у периоду од 8. до 11. октобра испред споменика српском ратнику у Младеновцу, код градског парка.”

 

Извор: Srbin.info

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ