Спорт

КОШАРКА: Руски навијачи одушевили Србе, ово је њихова порука!

Иако малобројни, успели су да на сјајан начин скрену пажњу на себе. Руски навијачи одушевили “гробаре“, ово је њихова порука!

Више од шест хиљада навијача Партизана вечерас даје тон атмосфери у “Пиониру“, али на терену је Зенит добио прво полувреме са 46:39, док је и групица навијача гостујућег тима дошла до пуног изражаја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, они су у “Пиониру“ вечерас истакли транспарент с поруком “Руси и Срби браћа заувек“ и тако одушевили све присутне у дворани.

Полувреме – Зенит води, Мекел изненађење, а где је “најслабија карика“ у Партизану?
Иако ослабљен, Зенит знатно бољи током првог полувремена у “Пиониру“.

После првог полувремена утакмице другог кола Еврокупа, руски Зенит пред око 6.200 навијача у Београду води против Партизана са 46:39.

Почело је поенима Вање Маринковића са линије слободних бацања, а онда креће серија гостију од 10:0, па је тренер Партизана Ненад Чанак реаговао тајм-аутом.

Црно-бели су успели да прекину ту серију, пришли су на “минус два“, али Зенит поново увећава разлику на пет до седам поена у своју корист.

Предвођен Вањом Маринковићем, Партизан крајем прве и почетком друге четвртине поново хвата прикључак, успео је и да поведе са 26:24, али онда опет велики пад у игри домаћих, још једна серија од 10:0 за Зенит и до краја првог полувремена гости нису дозволили Партизану да им се поново резултатски приближи.

Занимљиво је да је један од најзапаженијих у тиму Зенита њихов нови плејмејкер Гал Мекел, који је јуче потписао уговор са њима, а већ вечерас је дебитовао и у првом полувремену је уписао четири поена и чак седам асистенција. Уз њега, најрасположенији у Зениту су Рејнолдс са 13 и Атоф са 10 поена.

Најефикаснији у Партизану после првог полувремена је Вања Маринковић са 10 поена, прате га Лендејл са осам и Гагић са шест.

Оно што највише брине навијаче Партизана јесте игра плејмејкера Маркуса Пејџа, поготово у одбрани. Он је у првом полувремену уписао два поена, две асистенције и два скока.

 

Извор: sportske.net

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ