Свет

САД ПОБЕСНЕЛЕ! ПУТИН И КИНЕЗИ НАОРУЖАЛИ ВЕНЕЦУЕЛУ ‘ДО ЗУБА’: Војна акција против Каракаса сада је искључена?!

Средином септембра Луис Алмагро, генерални секретар Организације америчких држава (ОАС), међународне организације са седиштем у Вашингтону у којој су сви представници земља Северне и Јужне Америке, стигао у колумбијски град Цуцута, на самој граници с Венецуелом, одакле је поручио како за решење кризе у Венецуели не искључује ни једну опцију, па ни војну

У исто вријеме када је Луис Алмагро у име САД и Колумбије запретио војном интервенцијом Венецуели, председник Николас Мадуро и делегација високих дужносника Боливарске Републике су били на дводневном самиту Кина-Венецуела у Пекингу, где су две земље потписале укупно 28 споразума о сарадњи у стратешким подручјима као што су нафта, рударство, технологија, образовање и култура.

Ово је била јасна порука Пекинга да неће дозволити да у Венецуели, где је уложила милијарде долара, прође као у Либији, где су кинеске државне и приватне компаније које су пословале с владом Муамара Гадафија практично протеране из земље.

Помоћ Каракасу стигла и из Русије. Наиме, Москва је Венецуели доставила базу података о оружаним суставима и војним питањима.

Руска компанија „Сервисни центар за услуге“, која је део велике руске корпорације „Пројект-Техника“, открила је за локалне агенције да је реч о електронској бази података „Графит“, која је развијена у Русији за складиштење информација о статусу оружја и ратним материјалима.“

Изјаву је у име центра дао директор Артиом Калашијан

Он је истакао да „Графит“ податке војним властима у Веневуели даје у реалном времену. Додао је су у циљу изградње овог пројекта два месеца путовали широм Венецуеле и снимили комплетно оружје земље.

„Графит“ је систем базе података који укључује мобилне и десктоп апликације, а омогућава војним командантима заповедницима да знају било где у земљи где су њихови тимови, какви су специфични проблеми и како ради бригада за одржавање“, додао је Калашијан.

У том контексту је најавио како је захваљујући овом систему министар обране Венезуеле увијек обавештен о стварној ситуацији у парку наоружања земље и откривеним проблемима.

У међувремену је директорка за информације руске корпорације „Пројект-Техника“ Татјана Мосендз истакла економске предности електронске базе података „Графит“, јер се систем може одржавати и поправљати, без потребе за стручњацима предузећа које га је произвело и испоручило.

Војна сарадња Русије и Венецуеле, посебно због агресивних акција Сједињених Држава против обе земље, врло је опсежна.

Москва и Каракас мају више од 261 споразума који се односи на различите секторе, као што су пољопривреда, нафта, плин, индустријска и војна сарадња.

У том смислу су две земље у септембру спровеле комбиниране ваздухопловне војне вежбе.

Док САД изражавају забринутост због „све веће и алармантне руске присутности у Латинској Америци“, која је у случају Венецуеле две земље спојила у политички и економски савез, Русија је Вашингтону поручила „како латиноамеричке земље не може третирати као да су њихово двориште“.

Логично је било и да посао с новом електронском базом података за војску Венецуеле одраде руски стручњаци, с обзиром на то да је Хуго Чавез у време високих цена нафте војску земље модернизовао најбољим руским оружјем које је могао купити.

Тада је војска Венецуеле набавила ловце Су-30МКВ, хеликоптере Ми-17, Ми-35, тенкове Т-72, системе Тор-М1, Бук-М2, С-125 Нева/Пецхора и С-300, ракетне системе БМ-30 Смерч, авионе Су-35 Фланкер-Е, разне врсте подморница, пројектила.

Прва пошиљка од 100.000 пушака Ак-103 стигла је још 2006. Каракас је купио и бројно оружје од Кине, али и раније од Сједињених Држава.

Сада је руска компанија Венецуелу опскрбила системом који у реалном времену Министарство обране и Главни штаб извештава о ситуацији у оружаним снагам и било којем делу земље.

Зашто су Венецуела и Колумбија у сталном сукобу погледајте у следећем видео запису!!!

Извор: Logicno.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ