Србија

ТЕК СЕ САДА ОТКРИЛО! После 2 и по године појавио се ОВАЈ ТРАГ који разоткрива убиство Јелене Марјановић!

Нове информације

Апелациони суд у Београду, који је донео решење о враћању оптужнице у случају убиства Јелене Марјановић, затражио је да се вештачи брис ДНК пронађен на огреботини са десне руке осумњиченог Зорана Марјановића. После две и по године, у јавности се први пут појављује информација да такав биолошки траг уопште постоји

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Није јасно зашто после толико времена од злочина није вештачен овај ДНК, иако је постојање тог трага документовано. То је још један доказ колико је тужилаштво лоше одрадило истрагу, на шта указује и сам Апелациони суд.

Тек сада сазнајемо да постоји биолошки траг са Зоранове огреботине – наводи извор из суда.

– Нејасно је зашто до сада није утврђено од кога потиче. Међутим, чак и да је реч о Јеленином ДНК, то не значи много, јер је на Зорану било свакако много њених трагова, с обзиром на то да су супружници.

Поред овога, Апелациони суд је затражио и утврђивање старости биолошког трага Јелене Марјановић на задњем седишту њеног аутомобила „мерцедес“, додатно телекомуникационо вештачење мобилног телефона оптуженог, као и просторно и временско вештачење телефона бициклисте М. Р.

Ово су само неки од захтева за допуну истраге, коју је, поред осталих, захтевао Апелациони суд у Београду, укидајући решење Вишег суда о потврђивању оптужнице против Зорана Марјановића, оптуженог да је убио супругу Јелену 2. априла 2016. године на насипу Црвенка у Борчи. Суд је навео да у подигнутој оптужници нема доказа који поткрепљују основану сумњу да је Зоран убио супругу.

– Уважене су жалбе бранилаца Зорана Марјановића, адвоката Николе Думнића, Стефана Јокића, Вељка Делибашића и Александра Зарића, који су указали на низ пропуста у истрази, на контрадикторности и нелогичности у оптужници – истиче наш саговорник. – У оптужници се постављају питања, а не нуде одговори. То је правно недопустиво. Не постоји ниједан доказ који би указао на то да је Марјановић убица.

Апелациони суд много тога замера тужилаштву, пре свега на траљаво одрађеној истрази, али је изнео и низ замерки на постојећа вештачења и затражио допуну. На то су указали и Марјановићеви браниоци.

– И Апелациони суд је затражио да се просторно-временски вештаче сви снимци са камера породичне куће Јаховића у Црвенки, а не само један – указује наш саговорник. – На другом снимку, који никада није достављен одбрани, виде се две особе, човек и дете. Адвокати сматрају да су то Зоран и мала Јана. Одбрана верује да то иде Марјановићу у корист и да је зато изостављено из списа.

Оптужница против Зорана Марјановића враћена је сада по други пут на допуну. Апелациони суд је затражио да се обави и временско-просторно вештачење мобилног телефона сведока М. Р., који је у својој изјави навео да је видео мушкарца и жену на насипу у критично време, а за које тужилаштво тврди да су Зоран и Јелена. То није урађено, иако је бициклиста рекао да је код себе имао мобилни телефон.

– Разматрајући жалбе адвоката који су оспорили телекомуникацијско вештачење, Апелациони суд је нашао да су они у праву када траже да се разјасни шта значи израз „мировање телефона“. Односно, на основу чега може да се децидирано утврди да је Марјановић намерно искључио мобилни телефон – истиче наш извор.

 

Извор: Srbija Danas/Novosti.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ