Србија

Брнабић ОТКРИВА: Размишљам да се учланим у СНС

„Не бих волела да се Вучић повуче…“

Председница владе Ана Брнабић изјавила је да размишља да се учлани у Српску напредну странку, те да не види ниједну заједничку вредност која окупља чланице опозиционог Савеза за Србију, нити иједан њихов предлог како би грађанима било боље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Брнабић је у интервјуу за Недељеник, а на питање како гледа на најаву лидера СНС Александра Вучића да ће се повући из странке, рекла да није члан партије да би о томе могла да прича али да, као његов сарадник, може да каже да не би волела да се то деси.

– Не бих волела да се повуче, јер је Вучић тај кохезиони фактор који побеђује различита мишљења и виђења у тој странци, а Србији је потребно јединство. Морам да кажем да сам почела да размишљам да се учланим у СНС – рекла је Брнабић.

Говорећи о опозицији, Брнабић је рекла да се Савез за Србију окупио око једне идеје, мржње према Вучићу, а да при том немају ниједан предлог како да грађанима буде боље или шта би влада могла да ради.

Она каже и да не зна о чему би разговарала са члановима Савеза за Србију и да не види ниједну заједничку вредност која их окупља.

– Мада, од када су заборавили да се ограде од онога што је Веселиновић рекао за мене, кристалише ми се та њихова заједничка идеја… Не бих даље, јер се ради о мени, али колико је страшно да се један Зоран Лутовац или цела ДС није оградила од онога што је изрекао Веселиновић. А била сам лично изненађена и депримирана недостатком реакције већег дела цивилног друштва – рекла је Брнабић.

Говорећи о Петом октобру, навела је да је тада била на супротној страни од Слободана Милошевића.

– Милошевићева владавина није донела Србији ништа добро. Из тог периода се сећам само страшних санкција, хиперинфлације, празних продавница, јадних људи који на тротоарима продају шта стигну, пластичних боца бензина на улици, ратова и разарања. То вам ваљда довољно говори на којој страни сам била Петог октобра – рекла је Брбабић.

 

Извор: Srbija Danas/Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ