Регион Србија

Полиција у Бару и Подгорици приводила навијаче Звезде и Партизана, морали да потпишу да су Срби и да неће ићи на утакмицу

Полиција је приводила на информативне разговоре младиће који су препознати као навијачи Србије

Велика је бура у Црној Гори последњих недељу дана. Више десетина младића из Подгорице и Бара позивано је на информативне разговоре у полицију, поводом фудбалске утакмице Црна Гора-Србије, сазнаје Борба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ради се о младићима који су препознати као навијачи фудбалских клубова Партизан и Црвена Звезда, као и Србије. Сви они су како је потврђено Борби морали у полицији да потпишу изјаву да су Срби и да неће ићи на поменуту фудбалску утакмицу.

– Добили смо позиве да се јавимо у полицију. Тамо нас је чекао инспектор, врло се коректно понашао. Дао нам је унапред припремљену изјаву коју смо ми требали да потпишемо. Писало је у изјави да нећемо ићи на фудбалску утакмицу, и само треба да ставимо свој потпис и одмах смо пуштени кући – казало је новинару Борбе више младића из Бара и Подгорице.

У унапед припремљеној изјави, како су они навели писало је да се национално изјашњавају као Срби.

– Писало је моје име и презиме, поред тога да се изјашњавам као Србин и у наставку да својевољно изјављујем да нећу бити на стадиону за време одигравања утакмице, истиче један од младића.

Фудбалска утакмица Црна Гора-Србија игра се у четвртак на стадиону под Горицом, са почетком у 20:45 часова.

 

Извор: Telegraf.rs/Borba.me

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ