Свет Србија

Трампа руше због Србије: ДУБОКА ДРЖАВА спречава ПОДЕЛУ КОСОВА! Балкан иде у КРВАВЕ СУКОБЕ, а окривиће Путина!

Хоће да спрече поделу Косова и изазову хаос на Балкану

Балкан ће поново уронити у крваве сукобе, а за све ће бити крив Путин, чија је стратегија наишла на плодно тло међу Србима, због бомбардовања 1999. године. Стратешки циљ Русије није да потврди ауторитет над Балканом, већ да упрегне и увећа постојеће напетости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овакву суморну прогнозу изнео је Асошијетед прес (АП), уз још много горе оптужбе на рачун Путина. То је само део прљаве стратегије такозване америчке дубоке државе, чији је крајњи циљ удар на Доналда Трампа. Суштина је изазвати по сваку цену хаос на Балкану и једним ударцем убити две муве: спречити Трампов план о подели Косова, њега ослабити и оптужити Русију за нове сукобе.

Према речима саговорника, стара америчка администрација, оличена пре свега у Хилари Клинтон, била је главни спонзор косовске независности, многи који су некад били моћни у Вашингтону узели су и огромне паре од албанског лобија, па је јасно колику је панику изазвао Трампов план о разграничењу Срба и Албанаца. С друге стране, Клинтонова и њена екипа познати су као највећи мрзитељи Русије и Путина.

– Они ово виде као идеалну прилику да ударе на Трампа, али и да за нове сукобе на Балкану оптуже руског председника. Медијска машинерија, која је од почетка ангажована да износи најгоре оптужбе против америчког председника сада је додатно појачала притисак и зато текст који је објавио АП није нимало случајан – објашњава дипломатски извор.

Како каже наш саговорник, АП намерно потенцира, па чак и преувеличава напетости између Београда и Приштине, а готово пола текста у којем прориче да ће балкан ускоро експлодирати посвећује тријумфу Милорада Додика на изборима и његовим блиским везама са Путином.

– Додикова победа додатно је ојачала упориште Москве на западном Балкану, јер он сада може да блокира сваку стратешку одлуку уколико Путин то каже. Снимак из Сочија на којем се види како Путин жели Додику велики успех на изборима, док му Додик поклања значку са заставом РС, очигледан је приказ утицаја Русије у једном од најосетљивијих региона у Европи, крхком Балкану, где је Запад настојао да охрабри помирење и реформе након бруталног рата на етничкој основи – пише АП, уз више него злураду оцену да је Додикова победа продубила поделе на етничкој основи.

 

Извор: Srbija Danas/Srpski Telegraf

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ