Русија Србија

Руси поручили: Срби увек ћемо бити уз вас

Русија ће подржати свако решење по питању Косова које подржава српски народ, а које је у складу са Уставом Србије и Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН.

То је оцењено је на састанку који су одржали министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и председник Одбора за спољну политику у Савету Федерације Русије, Константин Косачов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поповић је изразио захвалност Русији и председнику Владимиру Путину на принципијелној подршци ове земље у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

„Захвални смо Русији на поштовању међународног права и ставу да ће подржати само оно решење за Косово које је у оквиру Устава Републике Србије и Резолуције 1244”, рекао је Поповић и додао да „једино такво решење гарантује очување мира и економску будућност и за Србе и за Албанце на Косову“, саопштено је из ресорног министарства.

Косачов је истакао да српски народ на Косову може да рачуна на подршку Русије.

„Поручујем Србима на Косову да је Русија уз српски народ и Србију“, истакао је Косачов и додао да ће Русија остати доследна у поштовању међународног права и Резолуције 1244 које Косово препознаје као интегрални и неотуђиви део Србије.

Поповић и Косачов су разговарали о начинима како да се обезбеди већа економска помоћ за српску заједницу на Косову, оценивши да је економска перспектива кључна за останак и повратак Срба на Косово, наводи се у саопштењу.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ