Србија

ШИПТАРИ ПОВИЛЕНЕЛИ! Приштина обуставља ПРЕГОВОРЕ са Београдом до даљег! У Бриселу МУК!

Албанци међусобно „заратили“ на Косову!

Дијалог у Бриселу ће бити настављен тек након одржавања превремених парламентарних избора на Косову, изјавио је данас шеф парламентарне групе Демократског савеза лажне државе Косова Авдулах Хоти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хоти је у емисији „Разговор“ на РТК2 рекао да владајућа коалиција већ дуго нема легитимитет и да ДСК не прихвата да ова мањинска влада води тако важне процесе.

– Разлог за то је једноставан. За овај процес је потребна снажна влада, која има велику већину у Скупштини Косова. Постојећа влада нема ни минимум подршке – оценио је шеф парламентарне групе ДСК.

Posted by Avdullah Hoti on Monday, April 10, 2017

Хоти је навео да коалиција на власти није прихватила предлог опозиције о резолуцији, којом су јасно дефинисане црвене линије, а то је да територијалност Косова не сме да буде предмет разговора.

Опозиција се сада противи њиховој верзији резолуције, јер је, напомиње он, ова влада изгубила кредибилитет за разговоре.

Улога опозиције у Бриселском процесу је неоспорна, нагласио је шеф парламентарне групе ДСК и поручио да је пре свега потребан унутрашњи политички консензус, политичка воља и страначки дијалог.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ