Србија

ВУЧИЋ: Опозиција неће добити изборе ни 2020. ни 2024, А ЗА 2028. ЈОШ НЕ МОГУ ДА ПРЕДВИДИМ!

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да опозиција неће добити изборе ни 2020, ни 2024. године.

– Неће добити изборе ни 2024. За 2028. још не могу да предвидим, али моћи ћу за две године и то да кажем – рекао је Вучић новинарима у Краљеву, одговарајући на питања новинара о различитим наводима представника опозиције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је рекао да је опозиција у стању да критикује посланика владајуће коалиције Владимира Маринковића због изјаве о фабрици у Куршумлији, а да су у стању да говоре о силовању председнице владе и да то нико не осуди.

Не говоре ни о томе како су пред изборе 2012. године отворили фабрику у Куршумлији, која је одмах потом и затворена, каже Вучић.

Председник је рекао да нема информације о фабрици о којој је говорио Маринковић, али да зна да у том граду постоје фабрике из доба владавине актуелне опозиције, које су сада затворене.

– Маринковићева изјава није разлог за осуду, већ они који су разорили индустријско Краљево, Ниш, Трстеник, градове који су били индустријско срце Србије, а ниједну фабрику нису довели – рекао је Вучић.

Коментаришући критике СДС-а да је изјавама о телевизији „Пинк“ прекршио закон и надлежности, Вучић је рекао да је само одговарао на питања новинара, јер у супротном не би ни поменуо опозицију.

– Они за мене нису интересантни, ни народу, никоме. Суштина је у томе да је један од њих био власник Пинка до пре неколико дана, десет одсто су Ðилас и Шолак били власници Пинка. Док су били власници, био је добар, док трпају у своје дзепове, добар је, кад пара за њих нема, хајде да затворимо – рекао је Вучић.

Он је истакао да опозиција неће ништа гасити у Србији, да свако има право да ради и да сви новинари и њему могу да постављају питања, без озбира из којег медија долазе и да ли тај медиј води кампању против њега, као што, каже, чине Ðиласови и Шолакови медији.

Вучић је рекао и да се не плаши опозиције и да између Лутовца и Обрадовића нема никакве разлике.

Компанија Леони започела је данас у Краљеву, у присуству председника Србије Александра Вучића, изградњу четврте фабрике каблова у нашој земљи, која ће запослити 5.000 радника

– За десет дана сам поново овде, када отварамо још једну фабрику. У турској фабрици ће бити запослено још људи. Тешко је било рећи Немцима да дођу у Краљево јер су га биле погодиле велике недаће, међутим они су дошли, чак нису тражили ни субвенције и хвала им на томе – рекао је Вучић.

Како каже, када фабрика буде готова, свака два сата излазиће из ње огроман камион са својом робом, ићи ће на ауто-пут, па се упућује у три Мерцедесове фабрике у Европи.

СРБИЈА ПОСЛЕ ВУЧИЋА
Одговарајући на питања новинара о организацији трибине „Србија после Вучића“ и изјаву да ће Србија после Вучића остати у многим областима спаљена земља.

– Ако они називају ово спаљеном Србијом, ја ово називам подизањем, обновом Србије, спасом за Србију. Ја ниједну фабрику нисам затворио, а отворио сам на десетине, стотине, на много места. Они ништа отварали нису, само су затаврали. Неко је ту побркао лончиће – поручио је он.

Србија „после Вучића ће бити много успешнија земља“, сигуран је председник, јер је, каже, много урадио за њу и још ће много да уради.

– Ако ће често да одрже такве трибине мораће још десетине хиљада трибина да одрже до Србије после Вучића – казао је он.

Вучић је рекао да, што се народа тиче, они не треба да брину, јер за њих нико неће да гласа.

– Је л’ спаљена Србија ако штитите Србију од силоватеља, а њихови лидери то промовишу, или када затварају телевизије. Мене нападају када кажем да не треба затварати телевизије, јер запошљавају људе и плаћају порез. А, онда кажу треба да се затворе, јер су они богом дани цензори – објаснио је он.

– Да ли је то Србија слобода или Србија спаљивања – упитао је Вучић.

Рекао је да ће хала Леонија у Краљеву изгледати велицанствено, те додао да смо имали и веће хале од ове, али да су урушене, разрушене, јер су их опљачкали.

О КОМШИЋЕВИМ ПРОВОКАЦИЈАМА

Одговарајући на питања новинара о изјави Комшића у којој је рекао да би признао Косово, Вучић је рекао да Србија жели добру сарадњу са БиХ.

– Нећу да користим сваку прилику да одговарам на тврдње било кога, у овом случају Комшића, јер желим да радим на изградњи односа у региону. Некад је боље прећутати. Ово је Србија слободе, а не њихова Србија спаљивања – рекао је Вучић.

Пленковић ми није ни на крај памети!
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да у разговорима са међународним званичницима никада не говори о Хрватској, нити је приметио да се Србија бави Хрватском онако како је то рекао хрватски премијер.

Адреј Пленковић је, наиме, изјавио да Србија клевеће Хрватску у међународној заједници, а Вучић истиче да са међународним званичницима разговара о важним стварима за Србију, о економији, проблемима са Приштином…:

– А, Пленковић ми није ни на памети. Осим ако ме неко не пита, у животу их нисам поменуо – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Срби и Хрвати имати добре односе у будућности, што ће, рекао је, једног дана разумети и Пленковић, јер ни једни ни други неће моћи да опстану уколико не буду сарађивали.

Наводећи да ништа лоше не говори о Хрватима и да није приметио да се Србија њима бави, Вучић је рекао да му се чини као да су њега уврстили међу кандидате за неке наредне изборе у Хрватској, јер има више насловних страна од њихових политичара.

– Неколико пута сам им рекао да нећу тамо да се кандидујем, да се не секирају. Нек’ причају шта хоће за Србију, никакав проблем – рекао је Вучић.

Он је рекао да жели да живимо у капиталистичком друштву, где вредност може да изађе до изражаја.

– У Куршумлији има фабрика, ја ћу да им покажем. У Куршумлији су они отварали неке фабрике ваљда. Ми гледамо да помогнемо, велике су миграције, мораћемо да урадимо нешто и отворимо фабрику и помогнемо људима – истакао је председник, и додао:

– То је било индустријско срце Србије, коју су фабрику довели у Чачак? Нема ни једна, довели смо ми, сада гледамо шта ћемо за Трстеник. Уложили смо десетине евра у бању, изгледа прелепо. Шта да они да критикују? Сада питају где је фабрика у Куршумлији, а ено затворене њихове. Ово ми све што радимо, радимо за народ, људе и будућност – каже Вучић.

Он је рекао да нема никаве разлике између њих, како каже, људи ће да подржавају нормалну и пристојну политику.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ