Србија

ТАЧИЈЕВЕ ЛАЖИ: Француска подржала договор Београда и Приштине, али не и разговор о ПРЕШЕВУ и БУЈАНОВЦУ

Иако се пре само неколико дана похвалио да је од француског председника Емануела Макрона добио подршку за споразум са Београдом, укључујући и корекцију граница, косовски председник је, чини се, мало преувеличао ствари.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Председник Макрон снажно подржава дијалог Косова и Србије, могућност постизања споразума у што је могуће краћем временском периоду, са реалном могућношћу корекције границе, што подразумева припајање Прешева, Медвеђе и Бујановца територији Косова и што би отворило сигурну евроатлантску перспективу за Косово – устврдио је Тачи у интервјуу за РТВ Албаније.

Међутим, у потрази са разјашњење Тачијеве изјаве у француском министарству спољних послова упутили су на ненадвну изјаву њиховог портпарола, која није баш отишла у овом правцу.

– Француска сматра да је на двема странама да утврде садржај споразума и да испитају све опције које би могле да доведу до свеобухватног и дефинитивног решавања овог спора и јачања стабилности региона – наводе „Новости“.

Реаговала је и премијерка Србије Ана Брнабић која је поручила приштинским валстима да престану да причају о Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, и да се „окану централне Србије“.

Казала је и да Тачијеву изјаву о Макрону не може нарочито да коментарише, „јер су Тачијеве изјаве, као и других представника приштинских власти, сваки дан другачије и у међусобној супротности“.

 

Извор: Blic.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ